Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Consumenten hunkeren naar zekerheid bij aanschaf zonnepanelen

Consumenten hunkeren naar zekerheid bij aanschaf zonnepanelen

De zekerheid bij investeren in zonnepanelen wordt door consumenten niet alleen gezocht in prijs, maar ook in andere factoren die het gevoel geven van een gedegen investering. Dat stelt Dutch New Energy Research.

Uit het End User Insights-rapport van het onderzoeksbureau blijkt dat consumenten de voorkeur geven aan het kopen boven het huren van zonnepanelen.

Bekend merk
Bovendien kiezen consumenten het liefst voor een bekend zonnepaneelmerk. Ook zijn de resultaten over een opwekgarantie opvallend.

‘Wij zien aan alle resultaten dat consumenten kiezen voor zekerheid’, stelt Rolf Heynen, directeur van Dutch New Energy Research. ‘Dit biedt kansen, want de installateur die onzekerheid weet weg te nemen tegen de juiste prijs krijgt eerder de opdracht. Fabrikanten die al bekend zijn door andere consumentenproducten genieten de voorkeur op de residentiële markt en kunnen dit voordeel verder uitbuiten. Dit wordt tevens bevestigd in een eerder onderzoek naar de merkbekendheid van zonnepanelen en omvormers.’

Dutch New Energy Research stelt met zijn analyse fabrikanten en installateurs te kunnen helpen met het optimaliseren van hun propositie en conversie, omdat het in kaart brengt welke psychologische overwegingen consumenten maken als zij investeren in zonnepanelen. De prijsgevoeligheid van het huren versus kopen van zonnepanelen en extra opties, zoals een opwekgarantie, monitoring en onderhoud worden ook besproken in het End User Insights-rapport. Dit rapport is onderdeel van de Dutch Solar Quarterly.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Technisch Schouwer

Fulltime (40 uur) - Papendrecht
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!