Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Onderzoek Sobolt: aantal zonnepanelen Rotterdam in 2 jaar verdubbeld
© Frans Blok | Dreamstime.com

Onderzoek Sobolt: aantal zonnepanelen Rotterdam in 2 jaar verdubbeld

Uit een analyse van het onderzoeksbureau Sobolt in opdracht van de gemeente Rotterdam blijkt dat het aantal zonnepanelen in de havenstad in 2 jaar tijd meer dan verdubbeld is. Afgelopen jaar was de groei 43 procent.

Het aantal zonnepanelen op Rotterdamse daken is sinds 2018 gegroeid van 100.000 naar ruim 200.000.

Prins Alexander koploper
In 2019 lagen er daarbij nog 144.600 zonnepanelen op Rotterdamse daken, in 2020 zijn dat er 207.500. Dat betekent een groei van 43 procent in 1 jaar tijd.

Overschie was de wijk die het afgelopen jaar de grootse groei boekte met een verdubbeling van het aantal zonnepanelen tot 15.630. De voormalige deelgemeente Prins Alexander is momenteel koploper met het aantal geïnstalleerde zonnepanelen, namelijk 30.780 stuks. Een goede tweede is Charlois met 17.040 geïnstalleerde zonnepanelen. Net als vorig jaar was de groei van het aantal panelen in het havengebied het grootst. Binnen het havengebied groeide dat aantal in het afgelopen jaar maar liefst met 147 procent tot 41.540 stuks.

Rotterdams Klimaatakkoord
‘In dit tempo is Rotterdam hard op weg om zonne-energiehoofdstad van Nederland te worden. Binnen 5 jaar willen we doorgroeien naar meer dan 1 miljoen zonnepanelen’, aldus wethouder Arno Bonte. ‘De zonneprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond, op schooldaken, sportkantines en bedrijventerreinen.’

De inzet op zonne-energie is een van de actiepunten uit het Rotterdams Klimaatakkoord dat vorig jaar werd gesloten tussen de gemeente en meer dan 100 bedrijven en maatschappelijke organisaties. Rotterdam wil binnen 10 jaar volledig duurzaam in de energiebehoefte van zijn inwoners kunnen voorzien.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
VDH Solar Groothandel BV zoekt:

Allround magazijn medewerker

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude-Dorp, Finlandlaan 1, 2391 PV
kWh People zoekt:

Senior Advisor Renewables

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!