Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
13.500 zonnepanelen voor nieuw nationaal distributiecentrum supermarktketen Jumbo
© Jumbo

13.500 zonnepanelen voor nieuw nationaal distributiecentrum supermarktketen Jumbo

Supermarktketen Jumbo is gestart met de belevering van bijna 100 Jumbo-winkels vanuit het nieuwe nationale distributiecentrum in Nieuwegein. Op het dak liggen zo’n 13.500 zonnepanelen.

De eerste winkels die vanuit het centrum worden beleverd, liggen in het westen en noorden van het land. De komende weken worden hier stapsgewijs steeds meer Jumbo-winkels aan toegevoegd, zodat voor eind 2020 alle ruim 670 Jumbo-winkels in Nederland en België vanuit dit distributiecentrum beleverd worden.

BREAAM
Jumbo heeft voor de nieuwbouw in Nieuwegein het hoogst mogelijke BREEAM-ontwerpcertificaat gerealiseerd. Om voor dit duurzaamheidskeurmerk in aanmerking te komen, heeft Jumbo zoveel mogelijk gebruikgemaakt van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen en verlichting. Daarnaast is de nieuwbouw dus voorzien van zo’n 13.500 zonnepanelen en een installatie die zo veel warmte levert, dat er geen traditionele verwarming nodig is. Ook wordt regenwater opgevangen en hergebruikt.

De buitenzijde en omgeving van het pand zijn ecologisch ingericht met onder meer bijennesten en speciale schelpenbakken, broednesten en een nestwand voor vogels. De centrale ligging van Nieuwegein zorgt er daarnaast voor dat de afstanden naar de winkels en de regionale distributiecentra relatief lager zullen zijn dan tot nu toe het geval was. Dit draagt ook bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Monteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Svea Solar B.V. zoekt:

Technical Product Manager

Fulltime (40 uur) - Binnen Parallelweg 10, Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!