Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SunPower spin-off Maxeon introduceert nieuw zonnepaneel van 625 wattpiek
© SunPower

SunPower spin-off Maxeon introduceert nieuw zonnepaneel van 625 wattpiek

Maxeon Solar, de geplande spin-off van de Amerikaanse fabrikant van zonnepanelen, heeft een zonnepaneel van 625 wattpiek gepresenteerd. Het zonnepaneel van de vijfde generatie is dubbelzijdig.

Het gaat namelijk om een zogenaamd shingled bifacial zonnepaneel, waarbij de zonnecellen overlappend geplaatst worden. De levering van de nieuwe generatie zonnepanelen moet in het vierde kwartaal van start gaan.

SunPower Performance 5
De SunPower Performance 5-zonnepanelen zijn volgens het bedrijf ontworpen om te voldoen aan de behoeften van grootschalige zonne-energiecentrales van meerdere megawattpiek. Het gaat om een van de eerste zonnepanelen die gebruikmaakt van grootformaat G12-wafers die leiden tot een zonnepaneel met een efficiëntie van meer dan 21 procent.

De release van de nieuwe SunPower Performance 5-panelen gaat volgens de Amerikaanse fabrikant samen met een aanzienlijke opschaling van de productiecapaciteit van pv-technologie voor shingled zonnecellen door de joint venture Huansheng Photovoltaic (HSPV) in China.

Van 2 naar 8 gigawattpiek
Tianjin Zhonghuan Semiconductor Co. (TZS), een langdurige partner en toekomstige investeerder in Maxeon, heeft onlangs een uitbreidingsprogramma aangekondigd voor de HSPV-joint venture, met de implementatie van 3 gigawatt-‘smart fabs’ op locaties in zowel Yixing als Tianjin. De productiecapaciteit zal hiermee naar verwachting worden verhoogd van 2 gigawattpiek naar 8 gigawattpiek in 2021, waarbij de eerste nieuwe productiefaciliteit eind 2020 operationeel moet zijn.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Hoofdmonteur

Fulltime (40 uur) - Nieuw-Buinen
Eigenenergie.net zoekt:

S&O monteur

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!