Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PDENH verkoopt Sun Invest aan privaat consortium
© Ecorus

PDENH verkoopt Sun Invest aan privaat consortium

Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) verkoopt zijn aandelen in Sun Invest aan een privaat consortium. Het geïnvesteerde geld in Sun Invest wordt gebruikt voor nieuwe projecten.

Ecorus en provincie Noord-Holland investeerden eind 2015 gezamenlijk in Sun Invest.

Doelstelling gerealiseerd
Sinds 2015 zijn PDENH en Ecorus gezamenlijk aandeelhouder in Sun Invest Noord-Holland. Via Sun Invest worden diverse solar projecten in Noord-Holland mogelijk gemaakt, die nog niet (volledig) door de markt gedragen kunnen worden. Ecorus zal samen met een private marktpartij het succes van Sun Invest verder uitbouwen. Daarmee is de oorspronkelijke doelstelling van de participatie van PDENH gerealiseerd.

Toen Sun Invest 5 jaar geleden begon, werd de financiering van grote solar projecten, zoals zonneweiden, nog risicovol geacht. Dankzij de investering van Ecorus en PDENH konden bijvoorbeeld woningcorporaties in de provincie vroegtijdig stappen zetten met zonne-energie. Inmiddels voorziet Sun Invest zo’n 6.000 huishoudens in Noord-Holland van duurzame energie.

Revolverend fonds
Daarmee paste de investering in de strategie van PDENH om duurzame bedrijven en projecten te ondersteunen die nog niet (volledig) door de markt gedragen kunnen worden, maar qua duurzaamheid, maatschappelijk rendement en economische perspectieven wel interessant zijn. Bart Blokhuis, directeur PDENH: ‘Het is altijd de doelstelling van het fonds om duurzame bedrijven en projecten onder onze vleugels tot wasdom te laten komen en dan na verloop van tijd weer over te dragen aan de markt. Zo spelen we de middelen vrij om opnieuw te investeren. Na 4,5 jaar kunnen we die stap zetten met Sun Invest en daar zijn we heel trots op.”

PDENH is een revolverend fonds, waarbij geïnvesteerd kapitaal zoveel mogelijk terugstroomt in het fonds om weer nieuwe investeringen mogelijk te maken. Met kapitaal van de provincie Noord-Holland investeert PDENH in duurzame bedrijven en projecten in de provincie. Dat doet PDENH altijd samen met private partners. Wanneer een project of bedrijf succesvol op eigen benen staat, trekt het fonds zich weer terug, zodat het geïnvesteerde kapitaal en eventuele winst opnieuw geïnvesteerd kunnen worden. Zita Pels, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland: ‘Met de financiën die we hebben, wil de provincie zoveel mogelijk bedrijven en projecten in Noord-Holland stimuleren om extra in te zetten op duurzame energie, circulaire economie en duurzame mobiliteit. Goed om hier te zien dat dit tot een succesvol resultaat heeft geleid.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

AC/DC Engineer Zonnepanelen

32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Boss Energy Consulting zoekt:

Grid Connection Engineering Manager

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!