Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Chint Solar start bouw zonnepark Ommelanderwijk met test bifaciale zonnepanelen

Chint Solar start bouw zonnepark Ommelanderwijk met test bifaciale zonnepanelen

Chint Solar start met de bouw van Zonnepark Ommelanderwijk bij Veendam. In totaal worden 14.229 bifaciale zonnepanelen geplaatst die samen goed zijn voor 5.9 megawattpiek aan vermogen.

Chint Solar test op deze locatie de combinatie van standaardzonnepanelen – en dus monofaciale – en bifaciale zonnepanelen. De monofaciale en bifaciale modules worden onder dezelfde omstandigheden geïnstalleerd om de prestaties van beide zonnepaneeltypen onder vergelijkbare locatie- en installatieomstandigheden te vergelijken.

Overgenomen van Powerfield
Bifaciale zonnepanelen zijn tweezijdig werkende zonnepanelen en hebben aan de achterkant een glasplaat of een transparante folie. De zonnecellen nemen daardoor zowel licht op aan de voorkant als aan de achterkant. De opbrengst kan daardoor aanzienlijk toenemen. In Ommelanderwijk wordt onderzocht of dit ook daadwerkelijk het geval is.

Powerfield ontwikkelde oorspronkelijk het project Ommelanderwijk en heeft de voorbereidende werkzaamheden op het land uitgevoerd. Op de plek waar nu het zonnepark komt, stond voorheen industrie. De grond bleek vervuild en is inmiddels gesaneerd. Chint Solar is sinds eind 2017 bij het project betrokken en heeft het project uiteindelijk in het tweede kwartaal van 2020 overgenomen. Het zonnepark wordt naar planning in oktober 2020 opgeleverd en aangesloten op het 20-kilovolt-netwerk van Enexis.

Efficiëntie landgebruik omhoog
Powerfield heeft een aarden wal aangelegd om daarbinnen de verontreinigde grond op te slaan. Momenteel werkt Powerfield aan een mogelijke uitbreiding van het project.

Bernardo Silvestre, hoofd Business Development bij Chint Solar Europe: ‘Het gebruik van deze locatie voor de combinatie tussen deze 2 verschillende zonnepanelen zal ons van veel informatie gaan voorzien. Juist omdat ze toegepast zijn onder vergelijkbare omstandigheden en constructietechnieken. Wij zijn van mening dat er een aanzienlijke extra winst is in de energieproductie per minuut met deze nieuwe zonnepanelen, wat de efficiëntie van het landgebruik voor de zonnesector verder verbetert.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Saman Groep zoekt:

Servicemonteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr. 1
Boss Energy Consulting zoekt:

Head of Business Development

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!