Solar Magazine - NVDE begint campagne duurzame doorstart voor groen herstel na coronacrisis
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
NVDE begint campagne duurzame doorstart voor groen herstel na coronacrisis
© NVDE

NVDE begint campagne duurzame doorstart voor groen herstel na coronacrisis

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) is de campagne Duurzame Doorstart gestart voor groen economisch herstel. Daarbij worden alle duurzame vormen van energie in het zonnetje gezet.

‘Velen delen de ambitie voor groen economisch herstel. Daarbij kunnen we aansluiten bij alle goede dingen die er al gebeuren. Met deze campagne willen wij dit zichtbaar maken’, zegt Olof van der Gaag, directeur van de NVDE. ‘Juist de grootschalige steunmaatregelen die de economie door de coronacrisis heen helpen, kunnen haar nu ook in duurzame richting bewegen. Er is geen betere banenmachine dan het Klimaatakkoord. Dit is dé kans om een volgende potentiële crisis, namelijk klimaatverandering, te helpen verminderen.’

Extra maatregelen nodig
De NVDE doet maandelijks onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis voor de energietransitie. Veel praktische problemen nemen af, maar het is ook duidelijk dat er extra maatregelen nodig zijn om projecten te kunnen versnellen, vraaguitval te voorkomen en de investeringszekerheid te vergroten.

In een campagnefilm portretteert de NVDE duurzame doeners: consumenten en bedrijven die doorwerken aan de energietransitie, corona of niet. Consumenten en bedrijven die zich hierdoor aangesproken voelen, worden op weg geholpen naar duurzame maatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen, elektrisch rijden en duurzame warmte. Ze kunnen ook hun eigen initiatieven in het zonnetje zetten in het kader van de Duurzame Doorstart. Tientallen bedrijven die lid zijn de NVDE gaven input voor de campagne en helpen mee de film en andere uitingen te verspreiden via hun eigen communicatiekanalen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

Controller

Fulltime (40 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031 BJ Haarlem
SolarToday zoekt:

Logistiek expert

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2013BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!