Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Slim Opgewekt failliet door coronacrisis, moederbedrijf herstructureert activiteiten
© Slim Opgewekt

Slim Opgewekt failliet door coronacrisis, moederbedrijf herstructureert activiteiten

Slim Opgewekt BV is failliet. Moederbedrijf Slim Opgewekt Groep BV heeft het faillissement aangevraagd omdat het bedrijfsonderdeel door de impact van de coronacrisis onevenwichtig hard werd geraakt.

Scholen, de belangrijkste opdrachtgevers van Slim Opgewekt BV, stelden volgens het bedrijf in de afgelopen periode door de coronacrisis op grote schaal hun verduurzamingsprojecten uit. Dit had vergaande negatieve gevolgen voor de bedrijfsvoering van Slim Opgewekt BV.

Adviesdiensten
Als gevolg daarvan heeft de directie van de Slim Opgewekt Groep BV het faillissement aangevraagd voor het bedrijfsonderdeel Slim Opgewekt BV. Deze herstructurering heeft geen gevolgen voor opdrachtgevers van Slim Opgewekt Groep BV en de andere onderdelen Sportief Opgewekt en Onze Zorg is Opgewekt.

Deze entiteiten zetten hun huidige activiteiten voort en breiden daarnaast de propositie uit met adviesdiensten voor verduurzaming en CO2-reductie. Naast de bestaande oplossingen zonne-energie, led-verlichting en bewustmaking, bieden de onderdelen van de Slim Opgewekt Groep nu ook oplossingen aan voor gasreductie en isolatie. Anders dan voorheen worden diensten en projecten voortaan ook individueel aangeboden.

Noodzakelijk
Leonn Sekender, lid van de directie van Slim Opgewekt Groep, licht toe: 'De effecten van de coronacrisis hebben ons dermate getroffen dat een herstructurering noodzakelijk bleek. De omstandigheden hebben er echter ook toe geleid dat we versneld een transitie hebben doorgevoerd met het oog op de toekomst van de organisatie. We merken een behoefte bij onze klanten aan intensievere begeleiding en een breder aanbod aan oplossingen om aan de nieuwe duurzame regelgeving te kunnen voldoen. Daar spelen we nu op in.' 

De directie van de Slim Opgewekt Groep BV gebruikt de komende weken voor intensief overleg met alle betrokken partijen. De gesprekken zijn erop gericht om op zorgvuldige wijze bestaande opdrachtgevers maximaal te faciliteren en de herstructurering van Slim Opgewekt Groep verder uit te voeren. Opdrachtgevers en obligatiehouders worden in een later stadium uitvoerig geïnformeerd over de ontstane situatie en het vervolg.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Project Developer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Straightforward zoekt:

Inspecteur PV-projecten (landelijk)

Fulltime (40 uur) - Urmond, 6129 EL, 49
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!