Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander verdubbelt vermogen aan uitbreiding elektriciteitsverdeelstation Amsterdam
© Liander

Liander verdubbelt vermogen aan uitbreiding elektriciteitsverdeelstation Amsterdam

Liander is gestart met het verdubbeling van het vermogen van het elektriciteitsverdeelstation aan de Karperweg in Amsterdam. Het vermogen wordt vergroot van 40 naar 80 megavoltampère.

Daarmee heeft het station straks voldoende capaciteit om circa 65.000 huishoudens van stroom te voorzien. Naar verwachting wordt het station aan de Karperweg in 2023 opgeleverd.

Stapelen
In 2020 investeert Liander 154 miljoen euro in de uitbreiding van het Amsterdamse energienet. De uitbreiding is volgens de netbeheerder hard nodig, omdat de vraag naar stroom enorm stijgt. Het elektriciteitsverdeelstation aan de Karperweg, in stadsdeel Oud-Zuid, is een van de plekken waar het net wordt versterkt. Het station, dat ervoor zorgt dat Amsterdam-Zuid en het noordelijke puntje van de Zuidas van stroom wordt voorzien, wordt uitgebreid en vernieuwd.

De grootste uitdaging van het bouwproject aan de Karperweg is, net als op andere plekken in de stad, de schaarse ruimte. Zowel boven als onder de grond. Boven de grond moet een grotere installatie worden gebouwd en onder de grond worden meer kabels gelegd. Liander gaat daarom slim om met de ruimte. Waar normaliter de 10-kilovolt-installaties in het verdeelstation naast elkaar staan, stapelt Liander ze nu op elkaar. De installaties zorgen ervoor dat de spanning van 50.000 volt die binnenkomt, wordt getransformeerd naar een spanning van 10.000 volt. Van daaruit gaat de spanning verder naar de transformatorhuisjes in de omgeving en van daaruit weer naar huishoudens en bedrijven.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Saman Groep zoekt:

Servicemonteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr. 1
kWh People zoekt:

Sales Support Engineer Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!