Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting Weststellingwerf
© Rob Rotgers

Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting Weststellingwerf

GD Solar is voor woningstichting Weststellingwerf gestart met het plaatsen van zonnepanelen op huurwoningen. Eind 2021 hoopt de corporatie het merendeel van de woningen van zonnepanelen te hebben voorzien.

Woningstichting Weststellingwerf verhuurt en onderhoudt ongeveer 2.700 woningen, verdeeld over 15 dorpen, allemaal in de gemeente Weststellingwerf. Het grootste deel van het woningbezit staat in Wolvega – rond de 1.950 woningen – en in Noordwolde – ruim 550 woningen.

8 zonnepanelen
De eerste zonnepanelen zijn geplaatst in Wolvega en daarna zijn huurders uit de andere dorpen aan de beurt voor gratis zonnepanelen. Eind 2021 moet een meerderheid van de huurders een aanbod hebben gehad. Iedere gezinswoning krijgt in principe 8 zonnepanelen op het dak. De huurders krijgen de zonnepanelen cadeau van de woningstichting. Zij betalen hier niets extra voor.

GD Solar uit Blokzijl plaatst de zonnepanelen. Via de website stroomvanjedak.nl kunnen huurders zien wanneer welke woning aan de beurt is voor zonnepanelen.

Appartementsgebouwen
We plaatsen ook zonnepanelen op de daken van onze appartementsgebouwen. De mate waarin, wordt nog uitgezocht. Maar in ieder geval zoveel dat het scheelt in de energiekosten van gemeenschappelijke voorzieningen zoals een lift. Huurders van appartementen hebben op die manier ook voordeel van de zonnepanelen.

Er zijn woningen waar geen zonnepanelen op het dak geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld als er niet genoeg ruimte is op het dak, als de woning een monument is of als de woning op korte termijn ingepland staat voor herstructurering. Toch vindt de woningcorporatie het belangrijk dat de huurders van deze woningen ook kunnen besparen op hun woonlasten. Vandaar dat men nadenkt over een vorm van compensatie.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Head of Construction

Fulltime (40 uur) - Belgium
Zonmaat zoekt:

Planner (Fulltime) Tijdelijke functie

Fulltime (40 uur) - Fentsjerterdyk 1, 8855 XC, Sexbierum, Friesland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!