Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningcorporatie Clavis plaatst zonnepanelen bij 800 huurwoningen
© Clavis

Woningcorporatie Clavis plaatst zonnepanelen bij 800 huurwoningen

Woningcorporatie Clavis gaat de komende jaren 800 huurwoningen voorzien van zonnepanelen. De Saman Groep tekent voor het ontwerp, de communicatie, de installatie en de monitoring van de zonnepanelen.

Ruben Karel, directeur Clavis, over het project: ‘Veel van onze woningen zijn ondertussen voorzien van energiebesparende maatregelen zoals 151 woningen in Zuiderpark/Triniteit en de 244 appartementen De Veste. De komende tijd wordt dit verder gefaseerd uitgevoerd. Volgende stap is het aanbrengen van zonnepanelen op de daken van in totaal 800 eengezinswoningen (red. Clavis beheert 2.500 woningen). Daarmee maken we Terneuzen nog een stukje groener én verlagen we de energierekening. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.’

Selectie van woningen
Huurders worden in fasen benaderd met een aanbod voor zonnepanelen. Vooraf heeft Clavis een selectie gemaakt van de eengezinswoningen die in aanmerking komen voor zonnepanelen. Geselecteerd zijn de daken die technisch geschikt zijn voor de bevestiging van de zonnepanelen. Er moet voldoende dakvlak zijn om de zonnepanelen te kunnen bevestigen en er mogen geen grote schaduwvlekken zijn.

Bianca Koster, manager Vastgoed bij Clavis: “In de 2 jaar nemen we 600 eengezinswoningen onder handen, en in de 3 jaar erna de resterende 200.’ De bewoners betalen een vergoeding per paneel per maand aan Clavis. Huurders van Clavis krijgen een persoonlijk bericht zodra ze mee kunnen doen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen Utrecht

Fulltime (40 uur) - Vianen, Utrecht
Solention BV zoekt:

Sales consultant zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Ede
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!