Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wiebes: mogelijk ook geen SDE+-subsidie bij minder dan 6 uur negatieve elektriciteitsprijzen
© Andre Muller | Dreamstime.com

Wiebes: mogelijk ook geen SDE+-subsidie bij minder dan 6 uur negatieve elektriciteitsprijzen

Als de prijs van elektriciteit een aaneengesloten tijdsblok van 6 uur of langer negatief is, ontvangen systeemeigenaren geen SDE+-subsidie. Mogelijk is dit in de toekomst bij kortere perioden ook het geval.

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft aan de Tweede Kamer medegedeeld onderzoek te doen naar deze maatregel.

Andere werkwijze
Wanneer het aanbod van elektriciteit op het net groter is dan de vraag, kan het voorkomen dat er een negatieve elektriciteitsprijs ontstaat. Op grond van Europese regelgeving is in de SDE+-regeling opgenomen dat geen subsidie wordt verstrekt bij perioden van negatieve elektriciteitsprijzen van minstens 6 uur achter elkaar.

‘Deze situatie heeft zich onlangs voor het eerst voorgedaan’, schrijft minister Wiebes aan de Tweede Kamer. ‘Het Planbureau voor de Leefomgeving zal begin volgend jaar aangeven in welke perioden sprake was van negatieve prijzen. Parallel werk ik momenteel met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) uit hoe aan deze regel op een zo’n efficiënt mogelijke manier uitvoering kan worden gegeven. Tevens zal ik bekijken of deze (of een andere) werkwijze in de toekomst ook kan worden toegepast op perioden waarbij er korter dan zes uur sprake is van negatieve elektriciteitsprijzen.’

29 maart
De redactie van Solar Magazine stond in de mei-editie van het tijdschrift al uitgebreid stil bij zondag 29 maart 2020. De Nederlandse zonne-energiemarkt leed die dag een verlies van zo’n half miljoen euro door negatieve elektriciteitsprijzen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Business Development Manager

32-40 uur - The Netherlands
Solarcentury Nederland zoekt:

Junior Onderhoudsmanager Zonneprojecten

32-40 uur - Den Bosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!