Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PV PRESS brengt perovskietzonnepanelen stap dichterbij: ‘Werken aan mogelijke revolutie’
© Solliance

PV PRESS brengt perovskietzonnepanelen stap dichterbij: ‘Werken aan mogelijke revolutie’

Solar Magazine neemt ieder kwartaal een zonne-energieproject uit het Topsectorenbeleid onder de loep. Ditmaal PV PRESS, een high risk, high potential-project dat de wereld van pv-productie op zijn kop kan zetten.

In 2009 werden de eerste resultaten van een perovskietzonnecel gepubliceerd. Bij Solliance wordt er nu 6 jaar onderzoek naar gedaan. Daarbij heeft het onderzoeksinstituut dat zich focust op de solar technologie van morgen flinke vooruitgang geboekt. Zo realiseerde het onlangs een power conversie-efficiëntie van 16 procent bij productie van flexibele zonnecellen op een roll-to-roll-pilotproductielijn in Eindhoven.

Gunstig
‘De meest gangbare siliciumzonnecellen worden bewerkt in een sheet-to-sheetproces’, vertelt Sjoerd Veenstra, programmamanager perovskietzonnecellen bij Solliance. ‘De siliciumlaag is relatief dik, gemiddeld ongeveer 150 micron. Wij kunnen met behulp van een roll-to-rollproces perovskietzonnecellen die 150 keer dunner zijn op een substraat leggen. Je bespaart dus ontzettend veel op materiaal. Het productieproces is bovendien snel, flexibel en kan bij lage temperatuur uitgevoerd worden. Een aantal van deze voordelen geldt ook voor andere pv-technologieën. Maar onder de streep is bij perovskiet de combinatie van lage kosten en hoog rendement het meest gunstig. Wij zien het dan ook als de dunnefilmtechnologie van de toekomst.’

Lees hier het volledige artikel ‘Bedrijfsketen kan niet iedere 6 maanden andere richting op sturen’ in de juni 2020-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Navetto zoekt:

Accountmanager Noord-West en Accountmanager Zuid-West Nederland

Fulltime (40 uur) - Arij Koplaan 3, 3132 AA, Vlaardingen
Boss Energy Consulting zoekt:

Solar Project Developer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!