Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Alfen levert slimme transformatorstations voor zonneweide Borssele
© Alfen

Alfen levert slimme transformatorstations voor zonneweide Borssele

Op het terrein van Elektriciteitsproductiemaatschappij Zuid-Nederland (EPZ) in het Zeeuwse Sloegebied heeft Alfen in opdracht van PFALZSOLAR slimme transformatorstations geleverd voor een zonneweide.

PFALZSOLAR heeft in opdracht van EPZ, exploitant van de kerncentrale in Borssele, op het voormalige terrein van de kolencentrale en een aangrenzend perceel 60.000 zonnepanelen geplaatst. Het project behoorde tot de 10 grootste projecten van de najaarsronde van de SDE+ 2017. Het totaalvermogen van het zonnepark is 21 megawattpiek en kan daarmee 7.000 huishoudens van groene stroom voorzien.

Laagspanningsverdelingen op maat
Alfen heeft in dit project de hoogspannings- en transformatorstations geleverd die volgens het bedrijf optimaal geschikt zijn voor de laatste technologie van pv-installaties. De zonneweide Borssele is als een van de eerste in Nederland uitgevoerd met 185-kilowatt, 800-volt-omvormers. Alfen heeft speciaal hiervoor laagspanningsverdelingen op maat ontwikkeld.

Op hetzelfde terrein staan voor 2020 en 2021 windmolens gepland met een totaalvermogen van circa 20 megawatt. EPZ produceert daarmee CO2-neutrale stroom uit kern-, wind- en nu ook zonne-energie. Wind en zon worden daarbij gecombineerd op 1 aansluiting.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

AC/DC Engineer Zonnepanelen

32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

(Assistent) Servicemonteur

Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!