Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Alfen levert slimme transformatorstations voor zonneweide Borssele
© Alfen

Alfen levert slimme transformatorstations voor zonneweide Borssele

Op het terrein van Elektriciteitsproductiemaatschappij Zuid-Nederland (EPZ) in het Zeeuwse Sloegebied heeft Alfen in opdracht van PFALZSOLAR slimme transformatorstations geleverd voor een zonneweide.

PFALZSOLAR heeft in opdracht van EPZ, exploitant van de kerncentrale in Borssele, op het voormalige terrein van de kolencentrale en een aangrenzend perceel 60.000 zonnepanelen geplaatst. Het project behoorde tot de 10 grootste projecten van de najaarsronde van de SDE+ 2017. Het totaalvermogen van het zonnepark is 21 megawattpiek en kan daarmee 7.000 huishoudens van groene stroom voorzien.

Laagspanningsverdelingen op maat
Alfen heeft in dit project de hoogspannings- en transformatorstations geleverd die volgens het bedrijf optimaal geschikt zijn voor de laatste technologie van pv-installaties. De zonneweide Borssele is als een van de eerste in Nederland uitgevoerd met 185-kilowatt, 800-volt-omvormers. Alfen heeft speciaal hiervoor laagspanningsverdelingen op maat ontwikkeld.

Op hetzelfde terrein staan voor 2020 en 2021 windmolens gepland met een totaalvermogen van circa 20 megawatt. EPZ produceert daarmee CO2-neutrale stroom uit kern-, wind- en nu ook zonne-energie. Wind en zon worden daarbij gecombineerd op 1 aansluiting.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Crown Business Center, Rijen (omgeving Tilburg/Breda)
Xperal zoekt:

Project Engineer PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Weert, 6004 RM, 3a
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!