Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarfields realiseert zonnepark op voormalige vuilstort Farmsum
© Solarfields

Solarfields realiseert zonnepark op voormalige vuilstort Farmsum

Projectontwikkelaar Solarfields gaaat een zonnepark bouwen op de voormalige gemeentelijke vuilstortplaats Kloosterlaan bij Farmsum. Het zonnepark wordt 16 hectare groot en krijgt 35.000 zonnepanelen.

Rondom de vuilstort staan ook al windmolens van het windpark Delfzijl-zuid. De vuilstort ligt ten zuiden van het industriegebied van Delfzijl. De provincie is verantwoordelijk voor de nazorg van deze voormalige vuilstortplaats.

Dubbel gebruik
Het bijzondere aan het zonnepark op de vuilstort Kloosterlaan is dat ook de taluds worden ingericht met zonnepanelen.

Volgens de provincie lenen voormalige stortplaatsen en slibdepots zich goed voor dubbel gebruik van ruimte. In het geval van de Kloosterlaan gaat het dan om de combinatie van een oude vuilstort en het opwekken van zonne-energie. De vuilstort Kloosterlaan werd in 1978 in gebruik genomen en in 1997 werd er het laatste afval gestort. Daarna werd de vuilstort afgedicht. Vervolgens is er een nazorgplan opgesteld waarin staat hoe de vuilstort wordt gemonitord, gecontroleerd en onderhouden. De provincie is voor altijd verantwoordelijk voor de nazorg en heeft hier afspraken over gemaakt. Dat zijn bijvoorbeeld afspraken over schade tijdens de bouw, het beheer en de eventuele verwijdering van het zonnepark.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Saman Groep zoekt:

Manager afdeling zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr 1
TechCaps (Xaam) zoekt:

Projectleider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Bladel, Steenslag 1, 5531 MC
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!