Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vattenfall maakt met zonnepark nieuw hoofdkantoor ING energieneutraal

Vattenfall maakt met zonnepark nieuw hoofdkantoor ING energieneutraal

Vattenfall gaat een zonnepark bouwen waarmee het nieuwe hoofdkantoor van ING definitief energieneutraal wordt. Het kantoorgebouw, Cedar geheten, werd door de bank begin januari in gebruik genomen.

De zonnepanelen komen te staan op het terrein van de energiecentrale in Diemen, waar in augustus wordt gestart met de bouw. 3 maanden later zijn de 3.600 zonnepanelen met een totaal opgesteld vermogen van 1,5 megawattpiek geïnstalleerd. De volledige productie van het zonnepark komt ten goede van ING.

BREEAM-regeling
ING mag de groene stroom meerekenen in haar eigen energieprestaties, hoewel de zonnepanelen ruim 5 kilometer van het hoofdkantoor staan opgesteld. Dat is het gevolg van de BREEAM-regeling, waarbij duurzame energie als eigen energie kan worden aangemerkt wanneer die wordt opgewekt op minder dan 10 kilometer van de locatie waar die wordt verbruikt.

‘Door een deel van de zonnepanelen onder te brengen op het terrein van Vattenfall in Diemen helpen we mee om de duurzame ambities van ING te realiseren’, duidt Annemarie Schouten, business lead Nederland Large-scale Solar bij Vattenfall. ‘In combinatie met de zonnepanelen op het dak van Cedar wordt het ING-gebouw volledig energieneutraal gemaakt.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonnepark Services Nederland zoekt:

Technisch Asset Manager Zon-PV

32-40 uur - Utrecht
Zon Advies Nederland zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen (€ 4.000,- - € 5.000,-)

Fulltime (40 uur) - 6662 NG
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!