Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Verbrede HER+-subsidie vanaf 1 september open: 30 miljoen euro beschikbaar

Verbrede HER+-subsidie vanaf 1 september open: 30 miljoen euro beschikbaar

De subsidiemodule Hernieuwbare Energie (HER) verandert per 1 september in de bredere Hernieuwbare Energietransitie (HER+). Dit in lijn met de verbreding van de SDE+ naar SDE++.

Voor de HER+ komen vanaf dit najaar meer soorten projecten in aanmerking die leiden tot kosteneffectieve CO2-reductie. De HER+ richt zich op onderzoek, ontwikkeling en demonstratie van innovatieve oplossingen. Het doel is dat ze leiden tot CO2-reductie in 2030. De innovatieve projecten moeten zorgen voor besparing op de toekomstige uitgaven aan de subsidie voor de nieuwe Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++). Voorwaarde is dat de verwachte besparingen groter zijn dan de gevraagde subsidie voor het HER+-project. Daarmee moet de HER+ de energietransitie uiteindelijk goedkoper maken.

Technieken
Zowel de HER+ als de SDE++ richt zich niet uitsluitend meer op hernieuwbare energie. Naar verwachting kan het ook gaan om benutting van restwarmte, elektrische boilers en warmtepompen, waterstof door elektrolyse en CO2-afvang en -opslag.

Bij de HER+ gaat het niet alleen om de in de SDE++ genoemde technieken. Ook projecten die de productie van windenergie op zee goedkoper maken, komen in aanmerking. Hetzelfde geldt voor projecten die opwekking en opslag van hernieuwbare energie combineren. Verder zijn projecten welkom rond opwekking en slimme regeling van hernieuwbare energie op decentraal niveau. Tot slot kunnen hernieuwbare-energieprojecten subsidie krijgen die niet in de SDE++ zitten en waarmee extra hernieuwbare-energieproductie haalbaar is.

Volgorde van binnenkomst
De openstelling van de HER+ is van 1 september 2020 tot en met 31 maart 2021 17.00 uur. Het totale subsidiebudget is 30 miljoen euro. Bedrijven kunnen tijdens de openstelling hun aanvragen indienen wanneer het hen uitkomt, tot het budget is uitgeput. Dit gaat volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Complete projectvoorstellen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Daarbij geldt de datum waarop de aanvraag compleet is.

De subsidiemodule Hernieuwbare Energietransitie (HER+) is onderdeel van de Topsector Energie en wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zelfstroom Montage zoekt:

Hoofdmonteur Zonnepanelen Dordrecht

Fulltime (40 uur) - 3356LD
Saman Groep zoekt:

Servicemonteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr. 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!