Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solesta maakt doorstart: ‘In 2021 willen we de eerste 1.500 zonneboilers plaatsen’
© Solesta

Solesta maakt doorstart: ‘In 2021 willen we de eerste 1.500 zonneboilers plaatsen’

Wat eens een grote Nederlandse belofte was op het gebied van de fabricage, verkoop en installatie van zonneboilers – Solesta – moest begin dit jaar faillissement aanvragen. Inmiddels is de doorstart echter een feit.

2 investeerders, onder wie Bob de Jong – onder andere het technische brein binnen het team – namen het intellectueel eigendom, de inventaris, naam en voorraden over. Zij weten zeker dat ze het succes dat ooit gloorde alsnog kunnen boeken. Om dat te realiseren, worden onder andere een significante upgrade van de technologie en een wezenlijke professionaliseringsslag in de organisatie doorgevoerd.

Rekensommetjes
‘Door de relatief lage prijs in combinatie met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunnen particulieren de zonneboiler van Solesta voordelig aanschaffen en – afhankelijk van het warmwatergebruik – binnen 8 jaar terugverdienen’, aldus De Jong. ‘Woningcorporaties kunnen met behulp van het systeem en de beschikbare overheidspremies goedkoper grotere stappen zetten in verduurzaming van hun vastgoed dan met zonnepanelen, zeker in combinatie met een warmtepomp voor de verwarming van ruimten… Al die rekensommetjes kloppen. Maar dan nog is er ondernemerschap nodig om een bedrijf tot een succes te maken. Dat was er onvoldoende. Het product is prachtig, ontwikkeld door innovators met visie. Maar voor het runnen van een bedrijf zijn andere kwaliteiten nodig, bijvoorbeeld in de sales en aftersales. Die ontbraken voor een belangrijk deel. Bovendien was er sprake van kinderziekten in het product. Die werden veel te lang niet erkend en klachten werden onvoldoende opgevolgd. Al die factoren kunnen snel leiden tot een negatieve spiraal, zeker als je buiten de ontwikkeling en fabricage van je zonneboiler ook nog eens andere activiteiten onderneemt. Dat is wel gebleken.’

Lees hier het volledige artikel ‘In 2021 willen we de eerste 1.500 zonneboilers plaatsen’ in de juni 2020-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Praktijkopleider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV 13D
Eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!