Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Samenwerking BAM en Entrnce voor delen van (zonne)stroom
© BAM

Samenwerking BAM en Entrnce voor delen van (zonne)stroom

BAM Energy Systems en Entrnce International zijn een strategische samenwerking in energiedienstverlening aangegaan. De organisaties gaan het voor bedrijven mogelijk maken om (zonne)stroom te delen.

Entrnce heeft een onafhankelijk platform ontwikkeld dat toegang biedt tot de energiemarkten en gebruikers in staat stelt energie te delen. Hierdoor kan duurzaam opgewekte (zonne-)energie optimaal en zoveel mogelijk lokaal worden benut. Dit stelt BAM naar eigen zeggen in staat de energievoorziening voor haar zakelijke klanten aantoonbaar duurzaam, en betaalbaar te maken.

Gebouweigenaren
De combinatie van het inzetten van het Entrnce-platform en het benutten van de data en kennis van de gebouwen, maakt het mogelijk dat gebouweigenaren zelf energie inkopen of opwekken en energie uitwisselen met andere gebouwen. Energieopwekkers en -verbruikers kunnen energie met elkaar verhandelen en hebben inzicht in de herkomst en bestemming ervan. BAM zet het platform al in voor de eigen kantoorgebouwen in Bunnik en verwacht dit energieconcept snel beschikbaar te kunnen maken voor de zakelijke markt.

Betaalbaarheid energienet
Door gebouwen slimmer te maken, is het volgens de 2 bedrijven mogelijk de energie te gebruiken op het moment dat deze beschikbaar is. Dat resulteert niet alleen in energiebesparing, maar leidt ook tot het optimale gebruik van lokaal opgewekte energie en voorkomt pieken op het net. Dit betekent dat gebruikers kunnen kiezen voor aantoonbaar duurzame energie en voordelige prijzen. Het platform levert hierdoor een belangrijke bijdrage aan de stabiliteit en betaalbaarheid van het energienet.

‘Wij geloven dat adaptieve gebouwen een sleutelrol spelen in een gezonde, duurzame en verbonden toekomst’, stelt Dennis van Goch, programmamanager Innovatie bij BAM Energy Systems. ‘Door gebouwen te verbinden in energiegemeenschappen, en door slim om te gaan met de beschikbare duurzame energie, verhogen we de waarde van duurzame maatregelen. Entrnce maakt het mogelijk voor ons en onze klanten om op een transparante manier energie uit te wisselen en gebruik te maken van aantoonbaar duurzame energie. Samen bouwen we aan de energiemarkt van de toekomst.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Janszon B.V. zoekt:

Project Engineer Zonne-energie

32-40 uur - 1095 AL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!