Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sonnenstromfabrik lanceert nieuw laagreflecterend zonnepaneel
© Sonnenstromfabrik

Sonnenstromfabrik lanceert nieuw laagreflecterend zonnepaneel

De Duitse zonnepaneelfabrikant Sonnenstromfabrik presenteert een nieuw laagreflecterend zonnepaneel. De zonnepaneelserie Low-Reflection is onder meer geschikt voor plaatsing rondom luchthavens en snelwegen.

Als een van de eerste fabrikanten van zonnepanelen slaagt Sonnenstromfabrik er naar eigen zeggen in de verblinding van pv-modules met een factor 5 te verminderen in vergelijking met conventionele zonnepanelen.

9.500 candela
De lage reflectiewaarden worden bereikt door een speciaal ontwikkeld glas dat voorzien is van een coating die extreem slijtvast is voor omgevingsinvloeden. Recente tests bij het Zwitserse Instituut voor Zonnetechnologie aan de Technische Universiteit bevestigen de reflectiewaarden van de zonnepanelen, te weten van 9.500 candela per vierkante meter.

De zonnepanelen met een lage reflectie voldoen volgens de fabrikant aan de strenge eisen voor gebruik in de buurt van luchthavens en snelwegen. De Low-Reflection PV-moduleserie zijn ook de eerste zonnepanelen op de markt die door de Zwitserse onderzoekers zijn gecertificeerd op het aspect reflectie.

De certificering vervangt volgens Sonnenstromfabrik dure verblindingsbeoordelingen die in toenemende mate vereist zijn om mogelijke verblindingseffecten uit te sluiten. Certificering maakt projectplanning ook eenvoudiger en veiliger voor aanbestedingen. Recentelijk zijn de eerste laagreflecterende zonnepanelen van Sonnenstromfabrik rondom diverse luchthavens geïnstalleerd. Momenteel worden 2 grote projecten opgeleverd; het activeren van deze systemen staat gepland voor het tweede en derde kwartaal van 2020.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Head of Business Development

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Zonneplan zoekt:

Praktijkopleider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV 13D
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!