Solar Magazine - Grootste zonnedak van Nederland bijna klaar: 48.040e zonnepaneel Heylen Warehouses geplaatst
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Grootste zonnedak van Nederland bijna klaar: 48.040e zonnepaneel Heylen Warehouses geplaatst
© Heylen Warehouses

Grootste zonnedak van Nederland bijna klaar: 48.040e zonnepaneel Heylen Warehouses geplaatst

Het grootste zonnedak van Nederland is bijna klaar. De 48.040 zonnepanelen op het distributiecentrum van Heylen Warehouses zijn alle geplaatst. Het pv-systeem op Greenport Venlo wordt in juli volledig opgeleverd.

Het zonnedak van de VE-COMMERCE Logistic Campus van Heylen Warehouses kent een oppervlakte van 12.6 hectare en een capaciteit van ruim 18 megawattpiek. Het is gebouwd door IZEN dat afgelopen februari van start ging met de aanleg.

Oost-westopstelling
De zonnepanelen zijn geplaatst met het oost-westmontagesysteem ValkPro+ L10 van Van der Valk Solar Systems. Deze zijn geïnstalleerd met een kortere steekmaat van 2.150 millimeter, zodat er meer zonnepanelen geplaatst konden worden. 

De laatste omvormers van het pv-systeem worden momenteel geïnstalleerd, waarna de laatste werkzaamheden deze zomer worden afgerond.

Greenport Venlo is ook de thuisbasis van het tot nu toe grootste operationele zonnedak van Nederland dat in de zomer van 2018 werd geïnstalleerd door KiesZon. Eind 2020 ligt er volgens Greenport Venlo voor 90 hectare aan zonnepanelen op de daken van distributiecentra die er gevestigd zijn.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
Janszon BV zoekt:

Junior Projectleider Zonne-energie

32-40 uur - Amsterdam
Winst uit je woning zoekt:

Commercieel Adviseur Binnendienst

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!