Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Grootste zonnedak van Nederland bijna klaar: 48.040e zonnepaneel Heylen Warehouses geplaatst
© Heylen Warehouses

Grootste zonnedak van Nederland bijna klaar: 48.040e zonnepaneel Heylen Warehouses geplaatst

Het grootste zonnedak van Nederland is bijna klaar. De 48.040 zonnepanelen op het distributiecentrum van Heylen Warehouses zijn alle geplaatst. Het pv-systeem op Greenport Venlo wordt in juli volledig opgeleverd.

Het zonnedak van de VE-COMMERCE Logistic Campus van Heylen Warehouses kent een oppervlakte van 12.6 hectare en een capaciteit van ruim 18 megawattpiek. Het is gebouwd door IZEN dat afgelopen februari van start ging met de aanleg.

Oost-westopstelling
De zonnepanelen zijn geplaatst met het oost-westmontagesysteem ValkPro+ L10 van Van der Valk Solar Systems. Deze zijn geïnstalleerd met een kortere steekmaat van 2.150 millimeter, zodat er meer zonnepanelen geplaatst konden worden. 

De laatste omvormers van het pv-systeem worden momenteel geïnstalleerd, waarna de laatste werkzaamheden deze zomer worden afgerond.

Greenport Venlo is ook de thuisbasis van het tot nu toe grootste operationele zonnedak van Nederland dat in de zomer van 2018 werd geïnstalleerd door KiesZon. Eind 2020 ligt er volgens Greenport Venlo voor 90 hectare aan zonnepanelen op de daken van distributiecentra die er gevestigd zijn.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Inkoper Solar

Fulltime (40 uur) - Noord Brabant
TPSolar BV zoekt:

Junior Projectontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Lijnden, 1175 RM, Melbournestraat 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!