Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sharp presenteert nieuw zwart zonnepaneel van 320 wattpiek
© Sharp

Sharp presenteert nieuw zwart zonnepaneel van 320 wattpiek

Sharp voegt een nieuw zwart zonnepaneel met 120 halve monokristallijn siliciumzonnecellen toe aan zijn assortiment: de NU-JC320B. Het vermogen van het zonnepaneel bedraagt 320 wattpiek.

Het nieuwe paneel beschikt over Sharps half-cut-celltechnologie: een hele zonnecel wordt in twee gelijke stukken verdeeld. Hierdoor wordt de elektrische stroom die per zonnecel wordt gegenereerd, gehalveerd en wordt het weerstandsverlies gereduceerd tot een kwart. Op die manier stijgt de energieopbrengst voor de gebruiker. 

3 junctionboxen
Doordat de zonnecellen gehalveerd zijn, worden ze veel minder warm. Dit verkleint niet alleen het risico op hotspots, maar draagt ook bij aan een langere levensduur van de zonnepanelen.

De half-cut-cellen zijn bovendien uitgerust met 3 kleine aansluitdozen (junctionboxen) in plaats van 1, waarbij elke aansluitdoos is uitgerust met een bypass-diode. Dit heeft als voordeel dat er minder warmte wordt overgedragen aan bovenliggende zonnecellen, zodat de zonnepanelen langer meegaan en de algehele prestaties van het systeem sterk verbeteren. 

Anti-reflectiecoating DSM
Het zonnepaneel is uitgerust met industrieel erkende MC4-connectoren van Stäubli en anti-reflectiecoating van DSM, die volgens het bedrijf 1,2 procent minder licht reflecteert dan andere AR-coatings.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de modules wordt gegarandeerd met IEC-certificaten IEC61215 en IEC61730. De modules zijn volgens internationale standaarden uitgebreid getest op PID-weerstand en onder de meest extreme omstandigheden, zoals blootstelling aan ammoniak, zoutnevel en zand. 

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Navetto zoekt:

Accountmanager Noord-West en Accountmanager Zuid-West Nederland

Fulltime (40 uur) - Arij Koplaan 3, 3132 AA, Vlaardingen
TechCaps (Xaam) zoekt:

Projectleider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Bladel, Steenslag 1, 5531 MC
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!