Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duitsland verwelkomt met SolarWelt nieuwe fabrikant van zonnepanelen
© SolarWelt

Duitsland verwelkomt met SolarWelt nieuwe fabrikant van zonnepanelen

Duitsland krijgt een nieuwe fabriek voor zonnepanelen. SolarWelt opent in het eerste kwartaal van 2021 in Langenwetzendorf in de deelstaat Thüringen zijn fabriek met een productiecapaciteit van 400 megawattpiek.

De distributie van de zonnepanelen wordt uitgevoerd door Heckert Solar, dat gevestigd is in Chemnitz in de Duitse deelstaat Saksen. Heckert Solar en SolarWelt kennen dezelfde eigenaren.

Minimaal 370 wattpiek
SolarWelt heeft in Langenwetzendorf een productiehal van 24.000 vierkante meter aangekocht. In de eerste fase zal de productiecapaciteit in 4-ploegendienst ongeveer 400 megawattpiek bedragen. Er is gekozen om Europese productiemachines aan te schaffen.

SolarWelt, dat in 2019 werd opgericht, gaat monokristallijne zonnepanelen met halve zonnecellen produceren. Daarbij is gekozen voor 9 busbars en M6-wafers van 166 millimeter bij 166 millimeter. Het minimale vermogen van de zonnepanelen zal 370 wattpiek bedragen.

Nieuwe banen
‘We kunnen niet wachten om de productie in Langenwetzendorf op te starten en SolarWelt tot leven te brengen’, stelt directeur Xaver Trinkerl. ‘Het is een duidelijke verbintenis met Duitsland als productielocatie en er zullen ook een aantal nieuwe banen worden gecreëerd. De positieve reactie van onze langdurige partners en klanten bevestigde onze beslissing om de productie bij SolarWelt te starten.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon bv zoekt:

Commercieel Projectleider

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Management Assistent / HR Medewerker

<24 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!