Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Leudal start tender voor 50 hectare zonneparken

Gemeente Leudal start tender voor 50 hectare zonneparken

De gemeente Leudal in de provincie Limburg start een tender voor zonneparken. Het maximale grondbeslag voor projecten in deze eerste openstellingsronde is 50 hectare bruto.

Dit betekent dat het netto grondbeslag, de ruimte waar daadwerkelijk zonnepanelen worden geplaatst, kleiner is.

Beleidskader: eerst daken
De gemeenteraad heeft eerder al het beleidskader ‘Duurzame energie’ vastgesteld. Dit beleidskader geeft aan waar in de gemeente Leudal welke vormen van grootschalige zonnevelden en windmolens wenselijk zijn, en onder welke voorwaarden de ontwikkelingen kunnen plaatsvinden. In het beleidskader is tevens opgenomen dat de gemeente werkt met openstellingsrondes. Het college stelt periodiek een periode open waarin plannen kunnen worden ingediend die voldoen aan de kaders van de openstellingsronde.

Het beleidskader gaat uit van de principes dat alle daken voor zover mogelijk worden voorzien van zonnepanelen en grootschalige duurzame energie plaatsvindt op de beste plek en in de meest geschikte vorm. Op deze manier draagt duurzame energie niet alleen bij aan het verhogen van het vermogen dat in de gemeente wordt opgewekt, maar versterken dergelijke ruimtelijke ontwikkelingen de kernkwaliteiten volgens het gemeentebestuur ook het landschap.

Profijtplan
Het gebied voor deze openstellingsronde wordt begrensd door de groene arcering – het gaat hierbij om de percelen met een groene arcering binnen de rode cirkel – in Leudal Noord Oost, derhalve in de directe omgeving van het bestaande windpark. De initiatieven dienen een profijtplan voor te leggen, dat inzichtelijk maakt hoe een deel van de opbrengsten – in kilowattuur en euro’s – terugvloeit in de lokale gemeenschap. Ook kan een storting in het groenfonds hier onderdeel van zijn. Er wordt verder nagestreefd om 50 procent van de nieuwe initiatieven coöperatief te laten zijn.

De periode waarbinnen plannen kunnen worden ingediend is van 1 juni tot en met 15 juli 2020. Plannen voor projecten die zijn voorzien buiten de aanduiding op de kaart – dus buiten Leudal Noord Oost – worden niet in behandeling genomen. Ook niet als informatieverzoek.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Elektricien Zonnepanelen Utrecht

Fulltime (40 uur) - Vianen, Utrecht
Bosch & van Rijn zoekt:

Operationeel Directeur

Fulltime (40 uur) - 3533 JG Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!