Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Midden-Drenthe gaat tender voor 140 hectare zonneparken organiseren
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Gemeente Midden-Drenthe gaat tender voor 140 hectare zonneparken organiseren

De gemeente Midden-Drenthe gaat een tender organiseren voor de realisatie van 140 hectare zonneparken. Wanneer de tender exact van start gaat, is nog onbekend. De planning wordt binnenkort opgesteld.

De elektriciteitsbehoefte maakt volgens de gemeente dat er in totaal 140 hectare aan zonneparken moet worden aangelegd de komende jaren. Er zijn al veel aanvragen binnengekomen van marktpartijen om grootschalige opwekking van zonne-energie te realiseren: het aanbod overstijgt de vraag. Er moet uit deze en eventueel nieuwe aanvragen dus een keuze gemaakt worden. Dit kan volgens de gemeente het beste door middel van het uitschrijven van een tender.

Optimale combinatie
‘De tender voor grootschalige opwekking van zonne-energie geeft ons de gelegenheid om een zo optimaal mogelijke combinatie te zoeken tussen goede ruimtelijke ordening, participatie en draagvlak’, stelt wethouder Jan Schipper. ‘Naast een goede landschappelijke inpassing, streven wij ook naar 50 procent lokaal eigendom van de zonneparken. Onze inwoners spelen dus straks ook een belangrijke rol in deze vorm van energieopwekking. Met elkaar geven wij hier door middel van de tender een zo goed en gedragen mogelijke invulling aan.’

In juni wordt het uitschrijven van een tender besproken in de commissie Ruimte en Groen. Daarna wordt de verdere planning om te komen tot het uitschrijven van de tender opgesteld. Dit vindt plaats in een aantal fasen: de verkenningsfase, de ontwerpfase en de besluitvormingsfase. Na deze formele besluitvorming wordt de tender uitgeschreven en kan het proces van het invullen van 140 hectare aan zonneparken concreet van start.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
SMA Benelux zoekt:

Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)

SMA Benelux zoekt een Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)
Fulltime • Mechelen
Goldbeck Solar Nederland zoekt:

Service Monteur(s)

Goldbeck Solar Nederland zoekt service monteur(s)
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!