Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Coronavirus zorgt voor primeur: 37e editie EU PVSEC niet in Marseille, maar op het internet
© EU PVSEC

Coronavirus zorgt voor primeur: 37e editie EU PVSEC niet in Marseille, maar op het internet

Niet het Franse Marseille maar het internet is dit jaar door de uitbraak van het coronavirus het toneel van de EU PVSEC. De EU PVSEC is het grootste Europese solar event voor het upstreamgedeelte van de waardeketen.

Het congres van de EU PVSEC wordt jaarlijks door enkele duizenden wetenschappers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven bezocht. De 37e editie van het European Photovoltaic Solar Energy Conference and Exhibition (EU PVSEC) zal dit jaar virtueel haar deuren openen van maandag 7 tot en met vrijdag 11 september 2020. Het conferentieprogramma wordt gecoördineerd door het Joint Research Centre van de Europese Commissie.

Postersessies
Met de opkomst van webinars en virtuele pv-communities tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie, bereidt de EU PVSEC zich naar eigen zeggen voor op een digitaal tijdperk. De organisatoren bieden pv-experts dit jaar een onlineplatform om technologieconcepten en postersessies te presenteren en om kennis uit te wisselen.

‘Deze eerste online EU PVSEC stelt ons in staat onze visie te combineren om wereldwijde pv-gemeenschappen in staat te stellen op een gemakkelijke en duurzame manier verbinding te maken met behoud van het gebruikelijke hoge niveau van wetenschappelijke, technische, zakelijke en maatschappelijke inhoud’, aldus professor Wim Sinke, lid van het EU PVSEC Executive Committee. ‘We zijn ervan overtuigd dat deze formatinnovaties niet alleen het evenement van dit jaar ten goede zullen komen, maar ook toekomstige fysieke conferenties.’

Exposanten ook online
Het grote aantal ingediende abstracts bestrijkt het hele scala van pv-onderzoek,            -technologieën en -toepassingen, met de nadruk op de nieuwste wetenschappelijke, technologische en marktgerelateerde trends. Ze geven volgens de organisatoren een overzicht van de nieuwste R&D-ontwikkeling in pv-technologie van vooraanstaande experts van onderzoeksinstituten, universiteiten en zonne-energiebedrijven.

Naast de conferentie is er ook de gebruikelijke EU PVSEC-tentoonstelling. Het evenement omvat virtuele showrooms waar exposanten hun innovatieve producten en diensten kunnen presenteren. Deelnemers kunnen exposanten online bezoeken en vragen met hen bespreken.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Procesmanager Sales

Zelfstroom zoekt een Procesmanager Sales
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Slim Opgewekt zoekt:

Meewerkend voorman/vrouw

Slim Opgewekt zoekt een meewerkend voorman/vrouw led-verlichting
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!