Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GoodWe introduceert nieuwe serie omvormers SDT G2
© GoodWe

GoodWe introduceert nieuwe serie omvormers SDT G2

GoodWe introduceert de SDT G2-serie. Deze omvat 3-fase-omvormers van 17, 20 en 25 kilowatt en is volgens het bedrijf geschikt voor residentiële en kleine commerciële projecten en per direct verkrijgbaar.

GoodWe heeft vandaag de dag in meer dan 80 verschillende landen in totaal 16 gigawatt aan omvormers voor zonnepanelen uitgeleverd. De omvormers worden gebruikt in residentiële en commerciële daken, industriële en utiliteitssystemen, variërend van 0,7 tot 136 kilowatt.

45 procent kleiner
De SDT G2-omvormers zijn volgens het bedrijf ontworpen met het oog op efficiëntie, eenvoudige installatie en maximale veiligheid. De omvormers worden geleverd inclusief een levenslange bewakingsoplossing – het Smart Energy Management System (SEMS) – waarmee de gebruikers live de opbrengst van hun zonnepanelen kunnen monitoren.

De SDT G2-omvormer is 45 procent kleiner dan de eerste generatie. Aan de DC-zijde biedt de omvormer de mogelijkheid tot 50 procent overdimensionering. Het maximale rendement van de omvormer is 98,4 procent.

Overspanningsbeveiliging
Om de maximale veiligheid van de omvormer en het pv-systeem te garanderen, zijn zowel de DC-zijde als de AC-zijde uitgerust met overspanningsbeveiliging om de omvormer te beschermen tegen stroompieken. De SDT G2 heeft bovendien een geïntegreerde Arc-Fault Circuit Interrupter (AFCI, red. boogfoutonderbreker).

Omdat de omvormer wordt geleverd met een levenslange gratis SEMS-bewakingsoplossing, kan de omvormer alarmen naar de bewakingssystemen versturen en tegelijkertijd het circuit onderbreken, waardoor het risico op brandgevaar wordt verminderd. SEMS is ook een alles-in-een-monitoringoplossing die kan helpen bij het bijhouden van optredende fouten en het mogelijk maken van foutenanalyse en suggesties om de pv-installatie en omvormer veilig en beschermd te houden.

De omvormer heeft een functie voor het hervatten van dataonderbreking, wat betekent dat hij gegevens opnieuw kan uploaden naar het bewakingssysteem wanneer de verbinding met de server tijdelijk wegvalt. Alle gegevens worden tijdens het transmissieproces versleuteld en de gegevens op de server hebben een back-up. Deze functies zorgen volgens GoodWe voor 100 procent gegevensbeveiliging.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Hoofdmonteur (10x)

Zelfstroom zoekt een Hoofdmonteur (10x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht
Solnet Group zoekt:

Cleantech Sales Manager / Sales Manager of Smart Solar Solutions

Solnet Group zoekt een Cleantech Sales Manager / Sales Manager of Smart Solar Solutions
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!