Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Coronacrisis vertraagt voor eerste keer in 20 jaar de groei van hernieuwbare energie

Coronacrisis vertraagt voor eerste keer in 20 jaar de groei van hernieuwbare energie

Voor de eerste keer in 20 jaar zullen er in dit kalenderjaar minder hernieuwbare-energiebronnen geïnstalleerd worden dan in het voorgaande jaar. Dat stelt het internationaal energieagentschap IEA.

De wereld zal dit jaar dus minder windmolens, zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare elektriciteit installeren. De daling weerspiegelt mogelijke vertragingen in de bouwactiviteiten als gevolg van verstoringen van de toeleveringsketen, lockdownmaatregelen en richtlijnen voor sociale distancing, evenals opkomende uitdagingen om de financiering van projecten rond te krijgen. Wel zal de groei naar verwachting volgend jaar worden hervat, aangezien de meeste vertraagde projecten volgens IEA komend kalenderjaar worden afgerond.

Marktaandeel zonne-energie meer dan 50 procent
Zonne-energie vertegenwoordigt meer dan de helft van de verwachte uitbreiding van hernieuwbare energie in 2020 en 2021, maar de toevoegingen nemen dit jaar wel af van 110 gigawattpiek in 2019 tot iets meer dan 90 gigawattpiek. In 2020 wordt er in totaal 167 gigawatt aan hernieuwbare-energiesystemen geïnstalleerd; 13 procent minder dan in 2019.

De markt voor grootschalige zonnestroomprojecten zal naar verwachting in 2021 herstellen, maar over het algemeen zullen installaties het niveau van 2019 volgens het energieagentschap waarschijnlijk niet overtreffen. Dit wijten de onderzoekers aan het aanzienlijk tragere herstel van de markt voor kleinschalige zonnepaneelsystemen. Huishoudens en kleine bedrijven zouden hun investeringsplannen herzien. 

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
BayWa r.e. zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (B)

BayWa r.e. zoekt voor het Belgisch kantoor een technisch commerciële binnendienst (m/v)
Fulltime • België
Janszon zoekt:

Service en Onderhoud medewerker zonne-energie

Janszon zoekt een coördinator Service en Onderhoud zonne-energie in Amsterdam
24-40 uur • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!