Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven levert zonnepark Ureterp van 4,3 megawattpiek op
© GroenLeven

GroenLeven levert zonnepark Ureterp van 4,3 megawattpiek op

GroenLeven heeft in Ureterp de bouw van het eerste zonnepark van de gemeente Opsterland afgerond. De zonneweide aan de Skieppeleane bestaat uit ruim 12.000 zonnepanelen en heeft een vermogen van 4,3 megawattpiek.

GroenLeven gaf afgelopen februari het startschot voor de bouw van het zonnepark dat genoeg zonnestroom opwekt voor 11.000 huishoudens.

Lokale aannemers
Alle werkzaamheden zijn lokaal – zo mogelijk binnen de gemeente Opsterland – uitbesteed. De bedrijven verzorgen onder andere de grondwerkzaamheden, hekwerken, materialen, de totale bekabeling van het park, de aansluiting en de mankracht.

Partijen die betrokken waren bij het project zijn Bosma Techniek uit Lippenhuizen, Aannemer Jonker uit Terwispel, InfraWatch uit Ureterp, Montage Service Friesland uit Peins, Mannen van Staal uit Leeuwarden, W2N engineers uit Drachten, Hoogenberg Hoveniers uit Ureterp, Extension Hekwerken uit Sneek, Visser en Smid Hanab, Bureau Waardenburg en netbeheerder Liander.

Op onderstaande video is het zonnepark in beeld gebracht.

Sportclubs energieneutraal

De aangrenzende sportclubs profiteren ook van de komst van de zonnebron. De 3 sportverenigingen hebben voldoende zonnepanelen toegezegd gekregen om de eerste energieneutrale sportclubs van de gemeente Opsterland zijn. In totaal komen er bij VV Oerterp 70 zonnepanelen, KV Oerterp en TV Oerterp respectievelijk 18 en 20 zonnepanelen. Daarnaast worden er bij de bron een bankje en 3 oplaadpunten geïnstalleerd, waarvan 1 voor elektrische auto’s en 2 voor elektrische fietsen.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Meewerkend voorman/vrouw

Slim Opgewekt zoekt een meewerkend voorman/vrouw led-verlichting
Fulltime • Arnhem
Zelfstroom zoekt:

Senior Administrateur

Zelfstroom zoekt een Senior Administrateur
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!