Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven geeft startschot voor Zonnepark Ureterp in Opsterland
© GroenLeven

GroenLeven geeft startschot voor Zonnepark Ureterp in Opsterland

GroenLeven heeft bij korfbalvereniging Oerterp het startschot gegeven voor de realisatie van Zonnepark Ureterp in de gemeente Opsterland. Er worden 12.000 zonnepanelen geplaatst.

GroenLeven legt het zonnepark van bijna 4 hectare en met een vermogen van 4,3 megawattpiek aan voor eigenaar Boonstra schadevoertuigen.

Sportclubs krijgen zonnepanelen
Ter compensatie krijgen de omliggende sportclubs eigen zonnepanelen. In totaal komen er bij VV Oerterp 70 zonnepanelen te liggen en bij KV Oerterp en TV Oerterp respectievelijk 18 zonnepanelen en 20 zonnepanelen. De 3 sportverenigingen ontvangen zo veel zonnepanelen dat ze geheel energieneutraal worden. Ook komt er een laadpunt voor elektrische auto’s. Verder komen er bij het zonnepark een bankje en 2 laadpunten voor elektrische fietsen.

Boonstra schadevoertuigen wil met het zonnepark enerzijds bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Opsterland en anderzijds zijn eigen energiehuishouding verduurzamen.

Draagvlak en participatie
In overleg met Plaatselijk Belang is er een mooie landschappelijke inpassing gevonden.

Voor de aanleg van Zonnepark Ureterp is er volgens de betrokkenen meer dan genoeg draagvlak binnen de gemeenschap. Dat Boonstra niet alleen een zonnepark aanlegt, maar ook een bijdrage levert aan de gemeenschap speelt daarin een rol. De parkeigenaar sponsort bijvoorbeeld het festivalterrein van Oerrock met duurzame stroom, waarmee 11 grote dieselaggregaten worden bespaard.

Lokale aannemers
Alle werkzaamheden zijn lokaal – zo mogelijk binnen de gemeente Opsterland – aanbesteed. Onder andere Mannen van Staal en Montage Service Friesland voeren werkzaamheden uit.

Partijen die betrokken zijn bij het project zijn Bosmatechniek uit Lippenhuizen, Aannemer Jonker uit Terwispel, InfraWatch uit Ureterp, Montage Service Friesland uit Deinum, Mannen van Staal uit Leeuwarden, W2N engineers uit Drachten, Hoogenberg Hoveniers uit Ureterp, Extension Hekwerken uit Sneek, Visser en Smid Hanab, Bureau Waardenburg en netbeheerder Liander.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Rijen, Ericssonstraat 2 (Crown Business Center)
Janszon B.V. zoekt:

Projectleider Zonne-energie

Fulltime (40 uur) - 1095AL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!