Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1 op 5 Nederlanders wil komende 5 jaar zonnepanelen kopen
© Hilda Wegens | Dreamstime.com

1 op 5 Nederlanders wil komende 5 jaar zonnepanelen kopen

1 op de 5 Nederlanders wil in de komende 5 jaar zonnepanelen kopen. Dat blijkt uit onderzoeken die onderzoeksbureau MeMo2 heeft uitgevoerd in opdracht van energiebedrijf Essent.

Onder jongvolwassenen tot 35 jaar is het percentage dat de komende 5 jaar zonnepanelen wil kopen zelfs 34 procent. In de leeftijd van 35 tot 55 jaar is dit 19 procent en onder volwassenen van 35 jaar en ouder 11 procent.

5.000 euro budget
De meeste Nederlandse woningeigenaren die binnen nu en 5 jaar willen verduurzamen, zijn bereid om tot 5.000 euro te besteden aan het verduurzamen van hun huis. 36 procent staat ervoor open om meer dan dat bedrag uit te geven.

2 procent doet ‘niets’
Uit het onderzoek blijkt dat van alle Nederlanders meer dan de helft zichzelf energiebewust vindt. Slechts een minderheid van 2 procent zegt niets te doen om energie te besparen. De energiebewuste Nederlanders zeggen energiezuinige apparaten te gebruiken en, bijvoorbeeld, de was op te hangen in plaats van gebruik te maken van een droger. Iets minder dan een kwart van de Nederlanders met een (huur)woning heeft een slimme thermostaat aan de muur hangen die moet helpen het energieverbruik laag te houden.

Energielabel onbekend
Gekeken naar woningeigenaren, dan zegt bijna 40 procent  niet te weten welk energielabel zijn huis heeft. 18 procent zegt in een huis met energielabel A te wonen. De meeste huizenbezitters hebben gekozen om hun huis te isoleren, of heeft een huis waar spouw-, vloer- of dakisolatie is aangebracht. Zonnepanelen zijn ook populair als verduurzamingsmaatregel, net als, maar in mindere mate, HR++-glas.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • Antwerpen (België)
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!