Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rechtbank geeft groen licht voor hervatten bouw zonnepark Oosterwolde
© GroenLeven

Rechtbank geeft groen licht voor hervatten bouw zonnepark Oosterwolde

GroenLeven meldt dat de rechtbank groen licht heeft gegeven voor het hervatten van de bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding van zonnepark Oosterwolde. Het zonnepark krijgt een vermogen van 50 megawattpiek.

De rechtbank Noord-Nederland stelde afgelopen januari nog dat de uitbreiding van zonnepark Oosterwolde per direct moest worden stilgelegd, na een verzoek van de Friese Milieu Federatie (FMF). De rechter stelde toen dat de minister het zonnepark opnieuw moest beoordelen.

Beekdallandschap
GroenLeven meldt nu dat de rechtbank heeft geoordeeld dat er in de inpassing van het park voldoende rekening is gehouden met de kenmerken van het karakteristieke beekdallandschap en de geldende provinciale uitgangspunten. De werkzaamheden zullen naar verwachting binnen 1 tot 2 weken worden hervat.

De inpassing bestaat onder andere uit het versterken van houtsingels en waterpartijen en het aanleggen van natuurvriendelijke oevers voor amfibieën, moerasplanten en libellen. Biodiversiteit wordt gestimuleerd door de grond tussen de zonnepanelen in te zaaien met een zadenmengsel van inheemse bloemen van kruidenrijk grasland.

Omgevingsfonds
Omwonenden van het zonnepark hebben bij GroenLeven aangegeven dat zij graag willen profiteren middels een omgevingsfonds. Dit fonds kan gebruikt worden voor sociaal-maatschappelijke doeleinden in Oosterwolde. Van weerstand van omwonenden is volgens GroenLeven geen sprake: er zijn geen bezwaren of beroepen door hen ingediend.

Bij het zonnepark gaat in samenwerking met Alliander, Ecologisch werklandschap Ecomunitypark, de gemeente Ooststellingwerf, Holthausen Energy Points en New Energy Coalition ook een pilot met waterstof via een elektrolyser plaatsvinden.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Initiatiefnemer

Slim Opgewekt zoekt een Initiatiefnemer.
Fulltime • Arnhem
Zelfstroom zoekt:

Customer Support Specialist

Zelfstroom zoekt een Customer Support Specialist
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!