Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Triple Groen Overijssel plaatst 6 megawattpiek zonnepanelen bij Overijsselse bedrijven
© AHavelaar | Dreamstime.com

Triple Groen Overijssel plaatst 6 megawattpiek zonnepanelen bij Overijsselse bedrijven

De samenwerking van Energiefonds Overijssel met Triple Groen Overijssel is uitgebreid via een vijfde lening van 5.000.000 euro. Hiermee gaat de organisatie 6 megawattpiek zonnepanelen plaatsen bij bedrijven.

Triple Groen Overijssel verschaft samen met het energiefonds financiering aan boeren voor een huurkoopconstructie van zonnepanelen op hun daken. Met de nieuwe financiering ontstaat een verdere impuls voor de verduurzaming van voornamelijk agrarische bedrijven in de provincie.

Zonnepanelen via het Voorschot
Ruim 100 ondernemers in Overijssel hebben via het concept ‘Zonnepanelen via het Voorschot’ de afgelopen jaren al hun bedrijf kunnen verduurzamen met zonnepanelen. Deze pv-systemen wekken genoeg elektriciteit op voor zo’n 1.500 huishoudens. Vanuit dit succes is een vijfde samenwerking tussen Triple Groen Overijssel en Energiefonds Overijssel nu een feit. Nog eens tientallen bedrijven verduurzamen met 6 megawattpiek aan zonnepanelen.

‘Zonnepanelen via het Voorschot’ gaat uit van het principe dat alle stroom die de ondernemer zelf opwekt, deze niet van het energienet hoeft af te nemen. Zo gaat de energierekening omlaag, maar ook het maandelijkse voorschot voor elektriciteit. De financiële ruimte die hierdoor ontstaat, kan vervolgens gebruikt worden om het zonnepanelensysteem af te lossen, via de energierekening bij DGB Energie. Zonnepanelen via het voorschot levert ondernemers het voordeel dat zij, in veel gevallen tegen dezelfde maandelijkse energiekosten, kunnen profiteren van een zonnepanelensysteem en dit binnen 5 tot 10 jaar volledig afgelost hebben.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
BayWa r.e. zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (B)

BayWa r.e. zoekt voor het Belgisch kantoor een technisch commerciële binnendienst (m/v)
Fulltime • België
NovaVolt zoekt:

Zonnepanelen adviseur

NovaVolt zoekt 2 zonnepanelen adviseurs.
Fulltime • Midden-Nederland en Alphen aan de Rijn
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!