Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlandse fabrikant Elsun lanceert nieuw zonnepaneel GB Premium
© Elsun

Nederlandse fabrikant Elsun lanceert nieuw zonnepaneel GB Premium

De in het Drentse Roden gevestigde fabrikant Elsun heeft een nieuw zonnepaneel gelanceerd: de GP Premium. Het volledig zwarte glas-backsheetpaneel kent een vermogen tot 310 wattpiek.

De Elsun GB Premium is volgens het bedrijf een esthetisch zonnepaneel doordat de aansluiting van de busbars aan de achterzijde weggewerkt is. Het bedrijf stelt dat het zonnepaneel hierdoor bij uitstek geschikt is voor toepassing op de zichtzijde van daken.

Geen delaminatie
De eerste exemplaren van de nieuwe generatie zonnepanelen zijn inmiddels geïnstalleerd op particuliere daken.

De zonnepanelen worden vervaardigd met monokristallijne perc-zonnecellen. Daarnaast wordt 2,8 millimeter dik ijzerarm en antimoonvrij voorzijdeglas gebruikt. Dit glas is voorzien van een antireflectiecoating. Om een lange levensduur te kunnen garanderen, wordt POE-encapsulatiemateriaal gebruikt in plaats van EVA-folie. Hierdoor treedt volgens de fabrikant geen delaminatie en inwatering op en is de levensduur gegarandeerd. Daardoor kan het bedrijf een productgarantie van 25 jaar en een lineaire opbrengstgarantie van 92,5 procent na 25 jaar garanderen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Rijen, Ericssonstraat 2 (Crown Business Center)
KiesZon BV zoekt:

Service Monteur

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!