Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Pieter Zwart over opmars Coolblue: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’
© Coolblue

Pieter Zwart over opmars Coolblue: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’

‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’. Dat stelt oprichter van Coolblue Pieter Zwart in een exclusief interview met de redactie van Solar Magazine over de entree van het bedrijf in de zonne-energiemarkt.

Coolblue kondigde in het voorjaar van 2019 aan in de verkoop en installatie van zonnepanelen te stappen. Tegelijkertijd begon het met een zoektocht naar 1.000 installateurs. Daarmee maakte het bedrijf direct zijn inzet duidelijk. Het wil de grootste worden in het residentiële segment van de zonne-energiemarkt in Nederland en België, en wel binnen afzienbare tijd. Dat leidde logischerwijs tot onrust bij diverse marktpartijen. 8 maanden na de daadwerkelijke start is er meer duidelijk over de eerste resultaten van Coolblue. Het bedrijf realiseert inmiddels tientallen installaties per week en is daarmee hard op weg om zijn doel te verwezenlijken.

‘Voor ons was het uitbreiden van ons aanbod met zonnepanelen een logische stap’, aldus Zwart. ‘Het is een interessante markt waar nog heel veel ruimte in zit en het product is vanuit het zakelijke model van Coolblue gezien niet anders dan een wasmachine, televisie of vaatwasser. Wij helpen consumenten bij hun keuze, bezorgen en installeren, en bieden service. Daarbij optimaliseren we die gehele keten; alle stappen in het klantcontact zijn ingericht op het bieden van een uitstekende klantervaring. Natuurlijk is het inrichten van dat proces in het geval van pv-installaties complexer dan bij andere apparaten die we verkopen, onder andere vanwege de technologie en omdat we nieuw zijn in de business. Maar dat het kon, daarvan waren we overtuigd, zeker met de goede naam die we hebben opgebouwd bij heel veel Nederlanders. Bovendien houden we wel van een uitdaging. Die gaan we nu vol aan.’​

Lees hier het volledige artikel ‘Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt’ in de mei 2020-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon BV zoekt:

Accountmanager New Business B2B

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Rijen, Ericssonstraat 2 (Crown Business Center)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!