Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Helft huiseigenaren in Vlaanderen wil ondanks coronacrisis zonnepanelen kopen
© Spacekris | Dreamstime.com

Helft huiseigenaren in Vlaanderen wil ondanks coronacrisis zonnepanelen kopen

De helft van de eigenaren van een koopwoning in Vlaanderen wil zonnepanelen laten installeren. Van de Vlamingen die zonnepanelen willen kopen, wil 1 op de 10 dat ondanks de coronacrisis nog dit kalenderjaar doen.

Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos voor en tijdens de uitbraak van het virus. Het eerste onderzoek werd half januari uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van iChoosr bij 1.750 Vlaamse huiseigenaren. Ipsos voerde, naar aanleiding van de coronacrisis, begin april een aanvullend onderzoek uit bij 500 Vlaamse huiseigenaren.

Nieuw model groepsaankoop
Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de groepsaankoop voor zonnepanelen die iChoosr organiseert. Om het aankoopproces te versnellen, heeft het bedrijf zijn aanpak voor de groepsaankopen voor zonnepanelen vernieuwd. De veiling onder de deelnemende zonnepanelenleveranciers vindt op voorhand plaats, zodat deelnemers direct een prijsvoorstel krijgen. Inwoners van de provincie Limburg krijgen straks dus meteen een voorstel en desgewenst nog in 2020 een installatie. In de provincie Limburg is Durasun inmiddels als leverancier geselecteerd.

Uit het onderzoek van Ipsos blijkt dus dat 51 procent van de Vlaamse woningeigenaren die nog geen zonnepanelen heeft, dit in de toekomst wel te overwegen met als belangrijkste reden de besparing op energiekosten. Van hen maakt 6 op de 10 momenteel nog geen concrete plannen voor de timing van de aankoop. 10 procent geeft aan dat de aankoop geen prioriteit meer is omwille van de uitbraak van het COVID-19-virus.

Andere Vlaamse provincies
Inschrijven voor groepsaankoop kan ​tot en met 29 mei 2020. Ook het voorstel accepteren kan tot en met 29 mei 2020. Het streefdoel is om ​alle installaties te plaatsen voor eind oktober 2020.

Momenteel is het nieuwe concept van iChoosr voor groepsaankopen zonnepanelen beschikbaar in Limburg en Vlaams-Brabant. Later dit jaar organiseert iChoosr ook dit type groepsaankopen zonnepanelen in andere Vlaamse provincies.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Adviseur/Projectbegeleider Energietransitie Gebouwen

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
VDH Solar Groothandel B.V. zoekt:

Administratief Medewerk(st)er

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, Finlandlaan 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!