logo
wvhj2023
hero-image
22 april 2020

Coronavirus | Protocol licht aangepast: installateurs zonnepanelen moeten apart naar klant rijden

Het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ voor de Bouw en Techniek is aangepast. Werknemers moeten nu zoveel mogelijk apart reizen, samen rijden naar een project of klant mag alleen als er geen andere opties zijn.

De rijksoverheid en de bouw- en technieksector stelden eind maart het protocol vast. Hierdoor kunnen onder meer installateurs van zonnepanelen ondanks de uitbraak van het coronavirus veilig doorwerken.

Intensief overleg
Omdat er bij de Helpdesk Corona Bouw & Techniek veel vragen binnenkwamen over het onderdeel samen reizen, hebben Bouwend Nederland, Techniek Nederland, FNV en CNV hierop geanticipeerd. De partijen hebben intensief overleg gevoerd met het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het advies is daarom aangepast

Het advies is en blijft om zoveel mogelijk alleen te reizen. Zijn er geen andere mogelijkheden als eigen of openbaar vervoer of een andere planning, dan kan men met 2 personen in een vervoersmiddel samen reizen, mits hierbij de nodige extra hygiënemaatregelen in acht worden genomen. Bij meer dan 2 personen in één vervoersmiddel moet minimaal 1,5 meter afstand tussen alle personen aanwezig zijn. Als men met 3 of meer personen in een vervoersmiddel zit en dichter dan 1,5 meter van elkaar zit, kunnen boetes worden uitgedeeld.

Geen scherm in de bus
Een veelgehoord initiatief is volgens de stakeholders het aanbrengen van een scherm of schot in de bestelbus of auto. ‘Een scherm of schot in de bus plaatsen is niet nodig als je de regels van het RIVM opvolgt’, schrijft de helpdesk. ‘Een dergelijk scherm kan de verkeersveiligheid in gevaar brengen en is niet acceptabel als vervanging van de regels uit het protocol. Als je alle regels uit het protocol opvolgt en je tóch veiliger voelt met een scherm, dan kun je dit uiteraard aan laten brengen. Let er dan goed op dat deze het zicht niet belemmert en maak het schot of scherm na elke rit schoon met een ontvettend sopje of 70 procent isopropyl-alcoholdoekjes.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten