Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
RVO.nl bevestigt: geen SDE+-subsidie voor opwek 29 maart door negatieve elektriciteitsprijs
© Ruud Morijn | Dreamstime.com

RVO.nl bevestigt: geen SDE+-subsidie voor opwek 29 maart door negatieve elektriciteitsprijs

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft bevestigd dat eigenaren van grote systemen met zonnepanelen maar ook windmolens voor de opgewekte stroom van zondag 29 maart geen SDE+-subsidie ontvangen.

Doordat op deze dag het bewuste aanbod van elektriciteit op het stroomnet groter was dan de vraag, ontstond een negatieve elektriciteitsprijs. De elektriciteitsprijs (red. APX day-ahead markt, basislast) was zelfs gedurende een aaneengesloten periode van meer dan 6 uur negatief.

Minimaal 0,5 megawattpiek
Op grond van Europese regelgeving is in de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) opgenomen dat over deze periode geen subsidie mag worden uitgekeerd over de geproduceerde en aan het elektriciteitsnet geleverde elektriciteit. Dit geldt als men voldoet aan allebei de onderstaande SDE+-voorwaarden:

  • De aanvraag voor subsidie is ingediend na 1 december 2015.
  • De installatie heeft een netaansluiting met een vermogen van minimaal 3 megawatt voor windenergieprojecten of minimaal 0,5 megawatt(piek) voor overige duurzame-elektriciteitsprojecten zoals zonnepanelen.

De elektriciteit die gedurende de periode van de negatieve elektriciteitsprijs door eigenaren van grote zonnedaken en zonneparken dus op het net is ingevoed, telt niet mee als subsidiabele productie en komt daarmee niet in aanmerking voor SDE+-subsidie. In de bijstelling over het productiejaar 2020, die in het voorjaar van 2021 wordt opgemaakt, wordt dit door RVO verrekend.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Navetto zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Vlaardingen, 3132 AA, Arij Koplaan 3
SAJ zoekt:

Senior Sales Manager Benelux – Fulltime / Part time

Fulltime (40 uur) - Maagdenstraat 44, 9600 Ronse, Belgium
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!