Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kinderen krijgen via online computerspel Minecraft les over zonne-energie
© EIT InnoEnergy

Kinderen krijgen via online computerspel Minecraft les over zonne-energie

EIT InnoEnergy maakt ter ere van Earth Day de interactieve uitdagingen van Lumen beschikbaar voor het onlinecomputerspel Minecraft. Kinderen kunnen zo interactief leren over zonnepanelen en led-lampen.

EIT InnoEnergy ondersteunt meer dan 30 start-ups en innovaties in de Benelux en nog eens 200 in heel Europa. Het bedrijf heeft meer dan 500 miljoen euro geïnvesteerd sinds de oprichting in 2010.

Speelse manier
Lumen is een gratis Minecraft-leermodule die EIT InnoEnergy in samenwerking met Minecraft-creator Blockworks en universiteit KU Leuven heeft ontwikkeld. Het doel: kinderen op een speelse manier leren omgaan met elektriciteit, en meer specifiek de fundamentele concepten van energie. Dankzij een ‘modification’ in het populaire computerspel ontdekken ze hoe elektrische componenten, zoals lampen en zonnepanelen, in het echte leven werken.

100+ miljoen maandelijkse gebruikers
Minecraft is een zogenaamd openwereldspel, waarbij de speler vrij rond kan lopen door een virtuele wereld, zonder een vooraf vastgesteld doel. Het belangrijkste kenmerk van het spel is het reizen door en ontdekken van grotten en kerkers en het bouwen van gebouwen en voorzieningen met blokken. De speler kan grondstoffen delven, deze tot andere voorwerpen verwerken en vechten tegen monsters (mobs).

Wereldwijd wordt Minecraft maandelijks door meer dan 100 miljoen spelers gespeeld. Het gaat om spelers op gameconsoles, computers, mobiele apparaten en de op onderwijs gerichte versie van de game.

Van ruimtestation tot mariene biologie
De Minecraft-module is initieel ontwikkeld voor 9- tot 15-jarige scholieren. Minecraft heeft onlangs een nieuwe onderwijscollectie voor zijn marktplaats aangekondigd om gezinnen te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Dit omvat naast Lumen een selectie van Minecraft’s favoriete lessen, zoals mariene biologie, Griekse geschiedenis en een rondleiding door het internationale ruimtestation ISS.

De werelden zijn tot 30 juni 2020 gratis te downloaden voor Minecraft-spelers. Door de module op het educatieve platform van Minecraft te brengen, ondersteunt Lumen ouders, leraren en studenten om les te geven en te leren over de energietransitie.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
ECONNETIC bv zoekt:

Consultant Zonne-energie

<24 uur - Driebergen (nabij Utrecht)
Zelfstroom Montage zoekt:

Hoofdmonteur Zonnepanelen Dordrecht

Fulltime (40 uur) - 3356LD
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!