Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen introduceert compensatiepremie voor bouwbedrijven en installateurs van zonnepanelen
© Artjazz | Dreamstime.com

Vlaanderen introduceert compensatiepremie voor bouwbedrijven en installateurs van zonnepanelen

De regering van Vlaanderen heeft besloten dat bedrijven die een groot omzetverlies kennen door de coronacrisis in aanmerking komen voor een compensatiepremie van 3.000 euro.

De premie die bedoeld is om de verliezen (deels) te compenseren, wordt ingevoerd op voorstel van minister van Economie Hilde Crevits. Deze nieuwe premie is bedoeld voor de ondernemingen en hun toeleveranciers die nog verder mogen werken of winkels die openblijven, maar door de beperkende maatregelen een groot omzetverlies hebben.

Zonnepanelen
Nelectra, Techlink en de Vlaamse Confederatie Bouw vroegen de Vlaamse regering afgelopen week de hinderpremie uit te breiden zodat ook elektrotechnische installateurs van onder meer zonnepanelen er aanspraak op kunnen maken.

Ondernemers die in aanmerking komen voor de compensatiepremie bevinden zich volgens Crevit in allerlei sectoren zoals in de evenementensector, (para-)medische beroepen, dierenpensions, landbouwsector, dienstenleveranciers of gespecialiseerde voedings- en drankenwinkels, maar ook schilders en loodgieters. Ondanks dat bouw- en installatiebedrijven niet specifiek genoemd worden, gaan de belangenorganisaties ervan uit dat ook installateurs van onder meer zonnepanelen in aanmerking komen voor de compensatiepremie. ‘Bij Nelectra zijn we tevreden dat gehoor wordt gegeven aan onze vraag’, aldus de brancheorganisatie. ‘Elektro-installateurs mogen immers wel verder werken, maar zien hun omzet ingevolge de coronamaatregelen aanzienlijk dalen.’

Omzetdaling van 60 procent
De eenmalige compensatiepremie bedraagt dus 3.000 euro en er zijn maximaal 5 premies per onderneming als er meerdere zogenaamde exploitatiezetels (red. vestigingen) per onderneming zijn. Het omzetverlies moet ten minste 60 procent bedragen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De referentieperiode is 14 maart 2020 tot en met 30 april 2020. Voor starters wordt gewerkt met een omzetdaling van 60 procent ten opzichte van het neergelegde financieel plan.

Voor de ondernemingen in de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) is de compensatiepremie mogelijk, onder voorwaarde dat er minstens 1 voltijdwerknemer is. De compensatiepremie zal aangevraagd kunnen worden via een onlineapplicatie van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Meer informatie is nog niet beschikbaar.

Alle maatregelen voor steun aan ondernemingen die verplicht zijn te sluiten of die beperkingen ondervinden door de genomen maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zullen voor 30 april 2020 geëvalueerd worden.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
SolarComfort zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - De Chamotte 32, 4191 GT Geldermalsen
SolarComfort zoekt:

Monteur Zonnepanelem

32-40 uur - De Chamotte 32, 4191 GT Geldermalsen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!