Solar Magazine - Vattenfall Solar Team: coronavirus zorgt voor driedubbele hindernis
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vattenfall Solar Team: coronavirus zorgt voor driedubbele hindernis
© Vattenfall

Vattenfall Solar Team: coronavirus zorgt voor driedubbele hindernis

Het Vattenfall Solar Team ondervindt grote problemen door de uitbraak van het coronavirus. Het raceteam dat momenteel aan zijn zonneauto bouwt, spreekt over een driedubbele hindernis.

De ongekende situatie plaatst de studenten uit Delft voor grote uitdagingen waardoor deelname aan een race in Amerika, later dit jaar, allerminst zeker is.

Maximaal 2 mensen in werkplaats
‘We hebben te maken met een 3-trapsprobleem en elke stap moet goed gaan om zelfs maar aan de start te verschijnen’, verzucht teamleider Niek Hogenboom. ‘Jammer genoeg hebben we vrijwel niets in eigen hand.’

Op dit moment is het team bezig met het bouwen van de auto en het zonnepaneel. Om verspreiding van het virus te voorkomen, werken niet meer dan 2 mensen tegelijkertijd aan de auto. Ook het solderen van het zonnepaneel gaat een stuk trager nu er niet meer dan 2 mensen tegelijkertijd in de werkplaats aanwezig zijn. ‘Volgens planning moet de auto eind april gereed zijn, maar het zal nog een flinke klus worden om dat te halen’, stelt Hogenboom.

Transport moeilijk
Als het al lukt om de auto op tijd af te krijgen, wacht een tweede probleem: het transport naar Amerika. De studenten uit Delft kregen het transport van de auto aanvankelijk aangeboden door een luchtvaartmaatschappij. Dat aanbod is ingetrokken nu vliegtuigen wereldwijd aan de grond blijven en luchtvaartmaatschappijen in financiële problemen komen. Bovendien is niet duidelijk of de teamleden zelf wel naar Amerika kunnen reizen, nu de grenzen daar voor Europeanen op slot zijn gegaan. Het vinden van testlocaties in Amerika, onderdak voor het team en een werkplaats: ook dat is niet zomaar geregeld.

Het derde en laatste probleem is de race zelf. De organisatie heeft laten weten alles in het werk te stellen om de race door te laten gaan. Wereldwijd worden grootschalige evenementen verzet of afgezegd en het is dan ook niet te voorspellen of dit evenement nog wel zal doorgaan. Daarnaast trok de universiteit van Michigan, een van de belangrijkste zonneraceteams uit Amerika, zich onlangs terug uit de race naar aanleiding van de gevolgen van het coronavirus.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen en het op stoom komen van de uitrol van de realtime...
Vacatures
Sunprojects B.V. zoekt:

Project Owner (Projectleider)

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen
Eigenenergie.net zoekt:

Coordinator Service & Onderhoud

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!