Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Triodos presenteert jaarresultaten: bank financiert 224 zonne-energieprojecten
© Triodos

Triodos presenteert jaarresultaten: bank financiert 224 zonne-energieprojecten

Triodos Bank heeft in 2019 de financiering van projecten in de duurzame-energiesector uitgebreid naar 504 projecten met een totale productiecapaciteit van 3.900 megawatt. Het gaat om 224 zonne-energieprojecten.

De projecten voor hernieuwbare energie die de Nederlandse bank gefinancierd heeft, komen overeen met de elektriciteitsbehoefte van 4,6 miljoen huishoudens wereldwijd.

Coronavirus
Peter Blom, voorzitter van de raad van bestuur van Triodos Bank: ‘Triodos Bank financiert al 40 jaar alleen initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. In 2019 waren wij in staat om stabiele groei te realiseren en de ontwikkeling van positieve impact te steunen; zoals schone energie, betere zorg voor ouderen en duurzame landbouw. Positieve verandering wint aan kracht. Tegelijkertijd is de COVID-19-pandemie extreem uitdagend voor ons allemaal.’

De impact van de uitbraak van het coronavirus op de mens, bedrijven en de economie in het algemeen kan volgens de bank in dit stadium niet volledig worden beoordeeld. ‘De impact kan echter een neerwaarts effect hebben op de winstgevendheid. Maatregelen om de onmiddellijke operationele risico's te beperken zijn geïmplementeerd. Aanvullende maatregelen zijn afhankelijk van onze eigen beoordelingen en van de reactie van de autoriteiten.’

Van zonnestroom tot waterkracht
Eind 2019 financierden Triodos Bank en zijn investeringsfondsen voor klimaat en energie 504 projecten in de duurzame-energiesector. Dit omvatte 26 energie-efficiëntieprojecten, 40 projecten voor duurzame energie in een bouwfase en nog eens 438 projecten voor duurzame-energieopwekking. Dat is een toename van ruim 10 procent, want in 2018 ging het om 451 projecten.

De 504 projecten omvatten 215 windenergieprojecten, 224 zonnestroomprojecten en 33 waterkrachtprojecten. De rest omvat warmte- en koudeopslag, biomassa en een breed scala aan initiatieven voor energie-efficiëntie.

Triodos Bank UK heeft 60.000 zonnepanelen gefinancierd voor Heart of England Community Energy  dat het grootste collectieve zonnepark in het Verenigd Koninkrijk realiseert. In Nederland financiert Triodos Bank inmiddels actief windenergie op land en op zee, collectieve grootschalige zonne-energieprojecten, energie uit reststromen en energiebesparende projecten, zoals Slim Opgewekt.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Customer Support Specialist

Zelfstroom zoekt een Customer Support Specialist
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Zon & Zo zoekt:

Commercieel adviseur MKB

Zon & Zo zoekt een commercieel adviseur MKB
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!