Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GCL wil zonnepanelenfabriek met capaciteit van 60 gigawattpiek bouwen

GCL wil zonnepanelenfabriek met capaciteit van 60 gigawattpiek bouwen

De Chinese fabrikant GCL System Integration wil een fabriek voor zonnepanelen bouwen met een jaarlijkse productiecapaciteit van 60 gigawattpiek; genoeg voor ongeveer de helft van de wereldwijde zonnepanelenverkoop.

GCL heeft voor zijn plannen een zogenaamde ‘filing’ ingediend bij de Shenzhen Stock Exchange, dat naast de beurs van Shanghai en Hong Kong een van de 3 effectenbeurzen in China is.

2.800 hectare
In het ingediende document meldt GCL 18 miljard yuan, omgerekend zo’n 2,3 miljard euro, te willen investeren in de bouw van de fabriek in de oostelijke provincie Hefei.

Aan de eerste fase van het project – goed voor een productiecapaciteit van 15 gigawattpiek – wil het bedrijf 5 miljard yuan uitgeven. Later zullen nog 3 fasen worden geïmplementeerd, waarvan de timing afgestemd wordt op basis van de verkopen en het gebruik van de eerste fase van de fabriek. De locatie waar de fabriek moet verrijzen, beslaat een oppervlakte van 2.800 hectare. De financiering van het megaproject zal deels uit eigen middelen en deels middels leningen gefinancierd worden.

Negende plek
​De fabrikant besloot 2 jaar geleden al te gaan investeren in een waferfabriek van 20 gigawattpiek. Daartoe werd een joint venture gesloten met de gemeente Qujing in de Chinese provincie Yunnan.

GCL nam afgelopen jaar volgens marktonderzoeksbureau GCL de negende plek in op de wereldranglijst met grootste zonnepaneelproducenten. Het bedrijf zou afgelopen jaar 4,8 gigawattpiek aan zonnepanelen hebben verkocht.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Groene projectbegeleider

Wocozon zoekt een froene projectbegeleider
32-40 uur • De Meern - Utrecht
Volta Solar zoekt:

Teamleider Uitvoering

Volta Solar zoekt een Teamleider Uitvoering
Fulltime • Heerlen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!