Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Oldebroek verleent omgevingsvergunning voor zonnepark Heidehoeksweg
© Fabian Plock | Dreamstime.com

Gemeente Oldebroek verleent omgevingsvergunning voor zonnepark Heidehoeksweg

De gemeente Oldebroek heeft een omgevingsvergunning verleend voor zonnepark Heidehoeksweg in Wezep. Het plan van de initiatiefnemer omvat de realisatie van een zonneweide van circa 2,5 hectare.

De verleende omgevingsvergunning maakt het mogelijk om de zonnepanelen, een hekwerk en een trafostation te plaatsen. Het bijbehorende vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen ter inzage tot 29 april 2020. Enkel belanghebbenden die eerder een zienswijze hebben ingediend, kunnen nog beroep aantekenen.

Afgesplitst van camping
De beoogde capaciteit van de aan te brengen zonnepanelen is 2,6 megawattpiek. De locatie is gelegen in het buitengebied. Het plangebied maakt deel uit van een camping en zal hiervan afgesplitst worden. De gronden zijn in de huidige situatie niet meer in gebruik als camping, maar kennen nog wel een zodanige inrichting. Op het perceel staan een aantal sanitaire, prefabgebouwen ten behoeve van de voormalige campingfunctie.

De gronden onder de zonnepanelen en rond het terrein worden groen ingericht. Ten behoeve van de inrichting van het zonnepark worden de bestaande prefabgebouwen in het plangebied verwijderd. Om het zonnepark rendabel te maken, zal het zonnepark 25 jaar worden geëxploiteerd. De oriëntatie van de zonnepanelen is oost-west.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Volta Solar zoekt:

Teamleider Uitvoering

Volta Solar zoekt een Teamleider Uitvoering
Fulltime • Heerlen
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien niveau 3

Zonnefabriek zoekt een Elektricien niveau 3
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!