Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
50 procent van banen Amerikaanse zonne-energiesector op de tocht door coronavirus
© Anatoiygleb | Dreamstime.com

50 procent van banen Amerikaanse zonne-energiesector op de tocht door coronavirus

50 procent van de banen in de Amerikaanse zonne-energiesector staat op de tocht. Dat blijkt uit een enquête van de Amerikaanse Solar Energy Industries Association (SEIA) onder haar honderden leden.

SEIA roept samen met de 554 zonne-energiebedrijven op om de 250.000 Amerikanen die werkzaam in de binnenlandse pv-sector te beschermen.

Stimuleringspakket
De bedrijven en de brancheorganisatie hebben een brief naar het Amerikaanse congres gestuurd om de impact te onderstrepen die de uitbraak van het COVID-19-virus heeft op de solar industrie.

Abigail Ross Hopper, president en chief executive officer van SEIA, schrijft in de brief het volgende: ‘We worden geconfronteerd met een realiteit die we niet kunnen negeren: de pv-industrie zou tot de helft van haar personeel kunnen verliezen als direct gevolg van het COVID-19-virus. Eind 2019 hadden 250.000 Amerikanen een baan in de pv-industrie. Dit zijn goedbetaalde banen die eten op tafel zetten en het licht in huizen aan laten. Deze werknemers vertrouwen op de kracht van onze branche. Volgens ons onderzoek zouden sommige sectoren in de zonne-energiesector een vraagvermindering van 50 procent of meer kunnen zien. Vandaag hebben meer dan 550 zonne-energiebedrijven er bij het Congres op aangedrongen onze werknemers te ondersteunen als onderdeel van een wetgevend stimuleringspakket.’

13,3 gigawattpiek
Afgelopen week maakte SEIA bekend dat er afgelopen kalenderjaar in Amerika 13,3 gigawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd is, waarvan 2,8 gigawattpiek bij consumenten.

Volgens het bijbehorend onderzoeksrapport waarin de nieuwste marktcijfers gepresenteerd worden, zou de verkoop van zonnepanelen in 2020 groeien met 47 procent tot circa 20 gigawattpiek. De uitbraak van het coronavirus gooit echter roet in het eten. De gevolgen van de pandemie hebben zowel de toeleveringsketens als de vraag in de snelgroeiende industrie beïnvloed.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Elektromonteur

Slim Opgewekt zoekt een fulltime elektromonteur.
Fulltime • Arnhem
Zonneplan zoekt:

Leerling Monteur

Zonneplan zoekt een Leerling Monteur
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!