Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarfields sluit 90.132 zonnepanelen van zonnepark Molenwaard op het stroomnet aan
© Solarfields

Solarfields sluit 90.132 zonnepanelen van zonnepark Molenwaard op het stroomnet aan

Zonnepark Molenwaard in Hoogezand is door Solarfields aangesloten op het elektriciteitsnet van Enexis. De zonneweide heeft een oppervlakte van 35 hectare en telt 90.132 zonnepanelen.

Het zonnepark levert zonnestroom aan zo’n 10.000 huishoudens.

7 hectare watergangen en grondwallen
Van de oppervlakte van het zonnepark wordt 7 hectare ingericht met onder andere nieuwe watergangen en grondwallen met beplanting, wat in overleg met de omgeving is afgesproken. Er is tijdens het voortraject samen met omwonenden voor elke rand een landschappelijke inrichting ontworpen die voldoet aan de wensen van de omwonenden die er het dichtst bij wonen. Gedurende de exploitatieperiode blijft Solarfields betrokken voor onder andere het onderhoud van het zonnepark en de landschappelijke inpassing.

Zonnedijk
Solarfields stelt inmiddels marktleider te zijn op het gebied van grootschalige, grondgebonden zonneparken. Het bedrijf gaf eerder deze maand samen met Avitec het startschot voor de bouw van zonnepark Vloeivelden Hollandia. Dat zonnepark van 100 hectare produceert vanaf eind november stroom en telt 300.000 zonnepanelen.

Bovendien werd begin maart een primeur aangekondigd: Solarfields start samen met Groningen Seaports met de realisatie van ’s werelds eerste grootschalige zonnedijk. Er wordt een zonnepark met 17.000 zonnepanelen gebouwd op de slaperdijk in de Eemshaven.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Servicemonteur Zonnestroom

KiesZon zoekt een Servicemonteur Zonnestroom
Fulltime • Nederland
Straightforward B.V. zoekt:

Trainee/Projectondersteuner

Straightforward B.V. zoekt een Trainee/Projectondersteuner
minimaal 32 uur • Schinnen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!