Solar Magazine - Omega leidt 100 inspecteurs op voor inspectieregeling Scope 12 voor zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Omega leidt 100 inspecteurs op voor inspectieregeling Scope 12 voor zonnepanelen

Omega leidt 100 inspecteurs op voor inspectieregeling Scope 12 voor zonnepanelen

Omega Training & Inspectie meldt eind deze maand te starten met het opleiden van circa 100 inspecteurs voor de nieuwe inspectieregeling voor zonnepanelen SCIOS Scope 12.

‘Scope 12 – inspectie van Zonnepaneelinstallaties’ is het resultaat van een samenwerking tussen vereniging iKeur, het Verbond van Verzekeraars, Techniek Nederland en Holland Solar. Dit brede draagvlak en hun investeringsbereidheid was aanleiding voor stichting SCIOS om de ontwikkeling van Scope 12 op te pakken. In deze certificatieregeling worden regels beschreven voor het kwaliteitsmanagement van inspectiebedrijven en zijn de eisen vastgelegd ten aanzien van kennis en ervaring van personen die er werkzaam zijn. Dat alles wordt periodiek beoordeeld om de kwaliteit van de inspectie hoog te houden.

SCIOS-examen
Iedereen die Scope 12-inspecties wil uitvoeren, moet gecertificeerd zijn. Omega Training & Inspectie biedt hiervoor een 4-daagse opleiding aan. De eerste groep deelnemers aan de Omega-opleiding SCIOS Scope 12 gaat op 31 maart 2020 van start.

Na deze opleiding kan de cursist het SCIOS-examen afleggen. De examens voor Scope 12 vinden plaats bij externe examenbureaus.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Solvari B.V. zoekt:

Online Marketeer

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Secretaresse afdeling sales

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!