logo
wvhj2023
© KiesZon
© KiesZon
17 maart 2020

Voorjaarsronde SDE+ officieel geopend

De laatste subsidieronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) in haar huidige vorm is open. Er is 4 miljard euro beschikbaar. Vanaf dit najaar wordt de subsidieregeling verbreed naar de SDE++.

Ondanks het coronavirus dat Nederland in zijn greep houdt, heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland besloten de SDE+-regeling te openen.

3 fasen
Begin maart maakte minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat bekend 2 miljard euro extra subsidie beschikbaar te stellen voor de voorjaarsronde omdat hij extra kansen ziet voor zonnepanelen.

De subsidieronde SDE+ voorjaar 2020 is open van 17 maart 9.00 uur tot 2 april 17.00 uur. De voorjaarsronde heeft 3 fasen.

Openstellingsronde SDE+ voorjaar 2020

Fasegrenzen hernieuwbare elektriciteit en/of warmte

17 maart, 9.00 uur (fase 1)

7,0 eurocent per kilowattuur

23 maart, 17.00 uur (fase 2)

8,0 eurocent per kilowattuur

30 maart, 17.00 uur tot 2 april, 17.00 uur (fase 3)

13,0 eurocent per kilowattuur

De SDE+ staat in het voorjaar van 2020 open voor 4 categorieën zon-pv-projecten:

  • –Zon-pv ≥ 15 kilowattpiek en <1 megawattpiek;
  • –Zon-pv ≥ 1 megawattpiek, waarbij de zonnepanelen op of aan een gebouw zijn aangebracht;
  • –Zon-pv ≥1 megawattpiek veld- of watersystemen met 950 vollasturen;
  • –Zon-pv ≥1 megawattpiek veld- en watersystemen met zonvolgsystemen met 1.045 vollasturen.

Transportindicatie verplicht
Voor oude subsidieaanvragen zijn oude transportindicaties uit 2019 niet geldig. Dat melden diverse netbeheerders, waaronder Liander en Enexis.

Men is in het geval van een subsidieaanvraag voor zonnepanelen verplicht een nieuwe transportindicatie met de SDE+-aanvraag mee te sturen. Daaruit moet blijken dat er op het elektriciteitsnet transportcapaciteit beschikbaar is voor de locatie waarvoor men de subsidie aanvraagt. Een overzicht van hoe men bij de netbeheerders een transportindicatie kan aanvragen, vindt men hier.

Eind september eerste subsidieronde SDE++
De verbrede regeling SDE++ die dit najaar van start gaat, gaat de uitrol van duurzame energie en CO2-reducerende technieken stimuleren door de onrendabele top van deze technieken te vergoeden. Naast hernieuwbare-energieproductie komen in de nieuwe regeling ook CO₂-reducerende technologieën in aanmerking voor subsidie. De SDE++ werkt net als haar voorganger als een veiling die gefaseerd wordt opengesteld, waarbij de maximale subsidiebehoefte waarvoor projecten ingediend kunnen worden per fase toeneemt. Deze methode stimuleert aanvragers om projecten voor een zo laag mogelijke subsidie in te dienen.

De eerste subsidieronde wordt opengesteld van 29 september 9.00 uur tot 22 oktober 17.00 uur. Er is 5 miljard euro subsidie beschikbaar.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten