Solar Magazine - Installatie van zonnepanelen Ahoy Rotterdam klaar voor Eurovisie Songfestival
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Installatie van zonnepanelen Ahoy Rotterdam klaar voor Eurovisie Songfestival
© Oranjedak Energy

Installatie van zonnepanelen Ahoy Rotterdam klaar voor Eurovisie Songfestival

Nog voor het Eurovisie Songfestal – dat plaatsvindt van 12 tot en met 16 mei – worden op het dak van Ahoy Rotterdam 2.600 zonnepanelen in gebruik genomen. Oranjedak Energy is momenteel druk met installeren.

Het bedrijf is halverwege met het plaatsen van de zonnepanelen, die verdeeld worden over de diverse daken. Dit gebeurt met subsidie uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+).

Slim grid
Het vermogen van de zonnepanelen bedraagt 1,1 megawattpiek. De zonnepanelen op de hal zullen, in verband met de maximaal toegestane daklast, allemaal volledig mechanisch worden bevestigd aan de onderliggende dakconstructie middels een door Oranjedak ontwikkelde verankering.

Eneco, Rotterdam Ahoy, gemeente Rotterdam en bouwcombinatie Ballast-Nedam/Heijmans kondigde eind november al een overeenkomst aan voor het realiseren van een slim thermisch grid en de aanleg van zonnepanelen op de daken van Ahoy.

De aanleg van het slimme thermisch grid in en rondom Rotterdam Ahoy maakt deel uit van het project RUGGEDISED dat wordt gesteund door de Europese Commissie. Eneco is de partij die de netwerken gaat aanleggen en ervoor gaat zorgen dat Ahoy op korte termijn gasloos wordt.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
Janszon BV zoekt:

Service Technicus PV systemen in Amsterdam

32-40 uur - Amsterdam
Janszon BV zoekt:

Junior Projectleider Zonne-energie

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!