Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Panasonic stopt in New York met productie van zonnecellen voor Tesla
© Tesla

Panasonic stopt in New York met productie van zonnecellen voor Tesla

Panasonic stopt met het produceren van zonnecellen in de gigafabriek van Tesla in Buffalo in de Amerikaanse staat New York. Eind mei stopt de productie en in september heeft het bedrijf de fabriek volledig verlaten.

Panasonic startte eind 2017 samen met Tesla in de gigafabriek met de productie van zonnecellen. Eerder deze week werd bekend dat Tesla in zijn gigafabriek de Amerikaanse staat New York nog eens 360 werknemers in dienst neemt. Doet het bedrijf dat niet, dan hangt het een boete van de staat boven het hoofd van 41,2 miljoen dollar.

Eigen merk
Panasonic meldt Tesla in de komende periode te helpen bij het selecteren van nieuwe werknemers die de productie van de pv-producten nu moeten gaan verzorgen. Panasonic biedt de getroffen werknemers een ontslagregeling aan. Tesla hoopt op zijn beurt zoveel mogelijk gekwalificeerde Panasonic-kandidaten in te huren om te helpen bij het invullen van de vacatures die ontstaan door het vertrek van Panasonic.

De beslissing van Panasonic maakt deel uit van de bredere stroomlijning van het bedrijf van zijn wereldwijde solar-activiteiten. Volgens Tesla heeft de keuze van Panasonic geen invloed op Tesla’s toekomstige businessplannen voor de zonne-energiemarkt. Overigens blijft Panasonic via zijn eigen distributienetwerk ook zonnepanelen van het merk Panasonic verkopen aan Amerikaanse klanten.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Solarcentury Nederland zoekt:

Senior Project Development Manager, Large scale Solar Power Plants

32-40 uur - Den Bosch
Saman Groep zoekt:

Manager afdeling zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!